Υπό  έλεγχο τέθηκε τις πρωινές ώρες  η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής από το χωριό Μέρωνα του δήμου Αμαρίου στο Ρέθυμνο και επεκτάθηκε προς τα χωριά Αποστόλη, Πατσούς και Γερακάρη, παραδίδοντας στις φλόγες χιλιάδες στρέμματα, δασικής, γεωργικής και χορτολιβαδικής έκτασης.

Στο σημείο παραμένουν 6 οχήματα με 14 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και 1 ομάδα πεζοπόρων με 8 άτομα, υπό το φόβο αναζωπύρωσης.

Συνολικά στις φλόγες παραδόθηκαν 1500 στρέμματα εκ των οποίων τα 1400 ανήκουν σε χορτολιβαδική έκταση, 70 δασική και 30 γεωργική.

Η φωτιά που ξεκίνησε από 6 διαφορετικές εστίες θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι αποτελεί έργο εμπρηστών, εξαιτίας των πολλαπλών εστιών και του αρχικού σημείου που εκδηλώθηκε, ενώ υπενθυμίζεται ότι  λόγω της μεγάλης της έκτασης, τις δυνάμεις πυρόσβεσης ενίσχυσαν δύο καναντέρ από την Ελευσίνα τα οποία ξεκίνησαν ρίψεις από τις 18:15 το απόγευμα της Κυριακής και σταμάτησαν λίγο πριν τις 20:00 το βράδυ για να επιστρέψουν στη βάση τους.

Οι αρχές έδωσαν μάχη με το χρόνο προκειμένου να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από τα χωριά ενώ το δύσβατο της περιοχής αλλά και το γεγονός ότι η φορά του ανέμου αλλάζε διαρκώς διευθύνσεις, δυσχέραιναν το έργο των ισχυρών Πυροσβεστικών δυνάμεων.

Να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση των αρχών ήταν μεγάλη καθώ στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις από Ρέθυμνο, Χανιά και Ηράκλειο και συνολικά επιχειρούσαν 16 οχήματα με 48 πυροσβεστικούς υπαλλήλους, 3 ομάδες πεζοπόρων τμήματων με 30 άτομα ενώ τις δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύσαν από αέρος, μέχρι που έπεσε το σκοτάδι, το Πυροσβεστικό ελικόπτερο από Ηράκλειο και τα δύο καναντέρ από Ελευσίνα.