Για τις 3 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του σε κυριακάτικη εφημερίδα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εγκατέλειψε την προσπάθεια επαναδιαπραγμάτευσης όρων του Μνημονίου, προέβλεψε χρεοκοπία της χώρας και υποστήριξε ότι σύντομα η κυβέρνηση θα παρουσιάσει ως εθνική επιτυχία την επιστροφή στη δραχμή.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στη Real News, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως η επαναδιαπραγμάτευση τελείωσε το βράδυ των εκλογών και χαρακτήρισε την επιμήκυνση του προγράμματος προσαρμογής ως «ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε».

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει εγκαταλείψει κάθε συζήτηση για αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της μετενέργειας και για την αύξηση του αφορολόγητου ορίου, κάνοντας λόγο για μια καταστροφική πολιτική.

Επίσης, στη διάρκεια ομιλίας του στο Θερινό Πανεπιστήμιο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Πορταριά του Βόλου, ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «αν υπήρχε μία σημαντική ελπίδα για την Ευρώπη και την Ευρωζώνη θα ήταν η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία».

Όπως είπε, η κρίση βαθαίνει και η Ευρώπη οδεύει προς τη διάλυση, ενώ σημείωσε ότι χρειάζεται εναλλακτικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από την κρίση.