Επίκαιρη ερώτηση σχετικά με τη «Στάθμευση πυροσβεστικού ελικοπτέρου στα Χανιά» κατέθεσε ο βουλευτής Χανίων κ. Χ. Μαρκογιαννάκης προς τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Το περιεχόμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Επανειλημμένα έχει επισημανθεί από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, τον υπογράφοντα την παρούσα και άλλους θεσμικούς παράγοντες του νομού Χανιών, ότι η Δυτική Κρήτη είναι από τις πλέον πυρόπληκτες περιοχές της χώρας. Αυτό επιβάλλει την στάθμευση ενός πυροσβεστικού ελικοπτέρου βαρέως τύπου Μ-26 στο αεροδρόμιο Σούδας, όπως άλλωστε αδιαλείπτως συνέβαινε τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να συμβάλλει στην κατάσβεση των πυρκαγιών, προ πάντων πριν αυτές πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Δυστυχώς, για άγνωστους λόγους, πυροσβεστικό ελικόπτερο στα Χανιά δεν έχει εμφανιστεί ακόμα. Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου σταθμεύει ένα μεσαίου τύπου ελικόπτερο (ΚΑ-32) ήσσονος επιχειρησιακής δυνατότητας και το οποίο καταφθάνει συνήθως πολύ αργά για αποτελεσματική δράση.

Έτσι τις τελευταίες ημέρες στο νομό Χανίων ξέσπασαν πυρκαγιές, οι οποίες έλαβαν μεγάλες διαστάσεις και προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές, υπάρχει δε ο φόβος ότι λόγω των καιρικών συνθηκών τα προβλήματα θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ένταση.

ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ : Ερωτάται ο κ. Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη εάν προτίθεται να δώσει άμεσα εντολή στάθμευσης πυροσβεστικού ελικοπτέρου στο αεροδρόμιο Σούδας κατά την υπόλοιπη αντιπυρική περίοδο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook