Στο «κόκκινο» ξεκίνησαν οι ευρωπαϊκές αγορές ύστερα από την βουτιά των Ασιατικών αγορών καθώς η πτώση του ευρώ και οι ανησυχίες για την Ισπανία, αλλά και για την χρηματοδότηση της Ελλάδας επανέρχονται στο προσκήνιο.

Για την Ισπανία, οι φόβοι είναι συγκεκριμένοι αφού τα κεφάλαια για τις Ισπανικές Τράπεζες θεωρούνται ανεπαρκή, ενώ η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε πίεση με τις ελληνικές Τράπεζες να μην μπορούν να αντλήσουν ρευστότητα από την Εκτ- η οποία δεν δέχεται ως ενέχυρο τα ελληνικά ομόλογα.

Το ευρώ σημειώνει πτώση φθάνοντας τα 1,2092 δολάρια, ενώ τα τρία κύρια χρηματιστήρια της Ευρώπης καταγράφουν πτώση άνω του 1,5%. Ευκαιρία για ρευστοποιήσεις στην Αθήνα – η οποία αν και δεν συνδέεται με τις διεθνείς αγορές καταγράφει πτώση 2,6% με τον Γενικό Δείκτη στις 614 μονάδες. Βουτιά 5,30% για την Eurobank,4,8% για την ΔΕΗ, 3,67% για την Αlpha Bank. Στα 1,19 ευρώ η μετοχή της Εθνικής χάνει 4,03%. Πάνω από 4% η βουτιά σε ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Πειραιώς και Μοτορ Οιλ. Στα 3 εκατ. ευρώ οι συνολικές συναλλαγές, αυξημένες σε σχέση με τις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook