α με έντεχνο,Καλοκαιρινή συναυλία με τίτλο «Η Χαλέπα τραγουδάει» διοργανώνουν στην Αγία Κυριακή την Τρίτη 24 Ιουλίου 2012 και ώρα 21.00, ο Δήμος Χανίων - στα πλαίσια των εκδηλώσεών του «Φεστιβάλ εκτός των Τειχών» - και η Μικτή Τετράφωνη Χορωδία του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Χαλέπας, με τη συνεργασία της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ.

Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα 23/7/2012, στο Δημαρχείο Χανίων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης αναφέρθηκε στις αξιόλογες δραστηριότητες που αναπτύσσονται στην Χαλέπα με πρωτοβουλία του εφημέριου του Ι.Ν. της Ευαγγελίστριας και κάλεσε όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να παρακολουθήσουν την συναυλία και να απολαύσουν ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμ λαϊκό και ρεμπέτικο τραγούδι.

Ο εφημέριος του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας, Φανούριος Πάππας, επεσήμανε ότι «η Χορωδία που δημιουργήθηκε με αγάπη και κόπο, μετρά οκτώ μήνες ζωής και έχει κάνει σπουδαία δουλειά», και κάλεσε τους συμπολίτες μας να παραβρεθούν στην εν λόγω εκδήλωση «με την οποία εγκαινιάζεται μία συνεργασία με τον Δήμο Χανίων».

Τέλος, ο μαέστρος της Χορωδίας Γιάννης Περάκης, τόνισε ότι «μέσα από τα τραγούδια μας θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μία νότα αισιοδοξίας στην δύσκολη εποχή που βιώνουμε», συμπληρώνοντας ότι η εκδήλωση θα πλαισιωθεί με προβολή φωτογραφικού υλικού από την παλιά Χαλέπα, τους ανθρώπους της, τα Ταμπακαριά κ.α.

Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα τιμηθεί για την πολύχρονη προσφορά του ο επίτροπος του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας, Γρηγόρης Τζινευράκης.