Στα πλαίσια του «Φεστιβάλ εκτός των Τειχών» που διοργανώνουν ο Δήμος Χανίων και η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. –Κ.Α.Μ. θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου και τον Μουσικοχορευτικό όμιλο «ΑΡΟΔΑΜΟΣ» η «1η Συνάντηση Παραδοσιακών Συγκροτημάτων ΑΡΟΔΑΜΟΣ 2012» την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012 στην πλατεία του πρώην Λιμενικού Περιπτέρου στο Παλιό Λιμάνι και ώρα 20.30.

Σε συνέντευξη Τύπου, σήμερα 23/7/2012, στο Δημαρχείο Χανίων, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος σε θέματα Πολιτισμού, Δημήτρης Λειψάκης ανέφερε ότι στην εκδήλωση θα συμμετέχουν σύλλογοι από την Πελοπόννησο και την Κύπρο και συγκεκριμένα: η Χορευτική ομάδα του Δήμου Επιδαύρου και το Ιστορικό Πολιτιστικό Κέντρο –Μουσείο Εθνάρχη Μακαρίου Γ’ Παναγιάς και κάλεσε όλους τους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση «αφού ο πολιτισμός αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ανταλλαγής μηνυμάτων».

Στη συνέντευξη παραβρέθηκε η Πρόεδρος του συλλόγου «ΑΡΟΔΑΜΟΣ», Άννα Πατεράκη η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «η Ελλάδα είναι γνωστή για τον πολιτισμό της και η Κρήτη για την φιλοξενία της» και ελπίζω η συνάντηση αυτή να καθιερωθεί σαν θεσμός στην πόλη μας αφού μας δίνεται έτσι η δυνατότητα να γνωρίσουμε την κουλτούρα άλλων περιοχών της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού».

Την βραδιά θα πλαισιώνον οι μουσικοί :
Μπουλταδάκης Παναγιώτης –Λύρα
Στριλιγκας Λευτέρης – Λαούτο
Στρατινάκης Σπύρος – Λαούτο
Δασκαλάκης Θωμάς – Κιθάρα
Φρατζεσκάκης Κώστας – Κρουστά

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα έχει η Βίκυ Κόλλια .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook