Τουλάχιστον 23 άνθρωποι «εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες» την Κυριακή από τον συριακό στρατό στη διάρκεια επιχειρήσεων σε συνοικίες της Δαμασκού, ενώ κάποια από τα θύματα έφεραν σημάδια βασανιστηρίων, ανακοίνωσε σήμερα, Δευτέρα, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Δεκαέξι άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους μικρότεροι των 30 ετών, εκτελέστηκαν την Κυριακή με συνοπτικές διαδικασίες με σφαίρες στη συνοικία Μαζέ στη διάρκεια των ερευνών που διεξήγαγαν τα κυβερνητικά στρατεύματα», όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράμι \’Αμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου, χωρίς να μπορεί να διευκρινίσει αν πρόκειται για αμάχους ή για εξεγερμένους.

Επτά ακόμη άνθρωποι εκτελέστηκαν στη συνοικία Μπαρζέ, πρόσθεσε.

Τα κρανία δύο θυμάτων είχαν συνθλιβεί από οχήματα, ενώ μια σφαίρα είχε διαπεράσει το μάτι ενός άλλου.

Τρία από τα θύματα είχαν δεμένα τα χέρια τους, ενώ κάποια έφεραν στο σώμα τους τραύματα από ξιφολόγχη, επεσήμανε ο \’Αμπντελ Ραχμάν.

Το επίσημο συριακό πρακτορείο SANA μετέδωσε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα ότι ο στρατός «αποκατέστησε την ασφάλεια στη συνοικία Μαζέ καθαρίζοντας την περιοχή από τις τρομοκρατικές ομάδες που είχαν τρομοκρατήσει τους κατοίκους και είχαν επιτεθεί στα σπίτια τους».

Στο μεταξύ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διπλασιάσει την έκτακτη βοήθειά της προς τους σύρους πρόσφυγες, ανεβάζοντας σε 63 εκατομμύρια ευρώ τη βοήθεια που προσφέρει στον συριακό λαό στη χώρα και στους πρόσφυγες στις γειτονικές χώρες.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την πλευρά τους έχουν αποδεσμεύσει μέχρι στιγμής ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 27,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως δήλωσε η ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για την ανθρωπιστική βοήθεια Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα «εκατοντάδες χιλιάδες Σύροι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση.

Οι ανάγκες είναι τεράστιες στη χώρα, αλλά αυξάνονται και στις γειτονικές χώρες, που είναι αντιμέτωπες με μεγάλη εισροή σύρων προσφύγων».

«Η αύξηση της βοήθειας της ΕΕ είναι η πιο ξεκάθαρη έκφραση της αλληλεγγύης μας προς τον συριακό λαό που πλήττεται από την κρίση», πρόσθεσε.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook