Την απόφαση της να προεκτείνει και να ενισχύσει τις υπάρχουσες σε παγκρήτιο επίπεδο φιλανθρωπικές δράσεις, έκανε γνωστή με ανακοίνωση της η Ιερά Επαρχιακή Συνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα στο Ηράκλειο.

Στην ανακοίνωση της Ιεράς Επαρχιακής Συνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, αναφέρονται τα παρακλάτω:

\”Η Ιερά Επαρχιακή Συνοδος της Εκκλησίας Κρήτης, συνήλθε σήμερα 23 Ιουλίου 2012, στο Ηράκλειο σε συνεδρία και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά θέματα της αρμοδιότητάς της.

Η Ιερά Σύνοδος με ιδιαίτερη χαρά χαιρετίζει την επίσκεψη του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, από 1ης έως 4ης Σεπτεμβρίου 2012, στις Ιερές Μητροπόλεις Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Κυδωνίας και Αποκορώνου και Κισάμου και Σελίνου και καλεί τον Ιερό Κλήρο, τις Μοναχικές Αδελφότητες, τις Αρχές και τον ευσεβή Λαό της Κρήτης να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν εκεί.

Η Ιερά Σύνοδος συζήτησε για μια ακόμη φορά το μείζον θέμα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσεως και τρόπους αντιμετωπίσεως των προβλημάτων των πτωχών συνανθρώπων μας και ετόνισε την περαιτέρω ανάπτυξη δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, με τη διανομή τροφίμων, ρουχισμού, φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης.

Η Ιερά Σύνοδος σε συνεργασία με τις Αδελφότητες των Ιερών Μονών, τις Ενορίες, τους Εφημερίους, τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και τα Φιλόπτωχα Ταμεία τους, τους Συνδέσμους Εφημερίων και τους λοιπούς φορείς εκκλησιαστικής προσφοράς, αποφάσισε να προεκτείνει και να ενισχύσει τις υπάρχουσες σε παγκρήτιο επίπεδο φιλανθρωπικές δράσεις, την οργάνωση συσιτίων και τη διανομή τροφίμων, ενδυμάτων, φαρμάκων, για την ενίσχυση και την ανακούφιση των ενδεών και νεόπτωχων συνανθρώπων μας στη Μεγαλόνησο Κρήτη.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook