Επίθεση στους τρεις κυβερνητικούς εταίρους εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στην ΚΟ του κόμματος. Οι κυβερνητικοί εταίροι έγιναν «τροϊκανότεροι των τροϊκανών», εφαρμόζοντας ένα πρόγραμμα που έχει χρεοκοπήσει.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε την κυβέρνηση να μην αποδεχθεί το διάλογο με τους «υπαλλήλους της τρόικας», ενώ τόνισε ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να συναντηθεί μαζί τους, παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε συνάντηση.

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, όπου θα συζητηθεί το ελληνικό πρόβλημα.

Μάλιστα σε σχέση με τη Σύνοδο της 29ης Ιουνίου ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδράνεια.

«Στη πιο κρίσιμη Σύνοδο, όπου όφειλε να αξιοποιήσει ό,τι ο ελληνικός λαός κατέκτησε με τους αγώνες και τη ψήφο του. Και αυτοί αντί να προετοιμαστούν να διεκδικήσουν και να διαπραγματευτούν, όπως έλεγαν προεκλογικά, άφησαν το χρόνο να κυλήσει, κρύφτηκαν πίσω από ένα πράγματι ατυχές περιστατικό, την ασθένεια του πρωθυπουργού, και αποδέχτηκαν σιωπηρά την απεμπλοκή της ελληνικής περίπτωσης από το συνολικό ευρωπαϊκό πρόβλημα και με αυτό το τρόπο τη πλήρη απομόνωση της Ελλάδας.

» Η χώρα έχασε μια ακόμα ευκαιρία. Αντί να θέσουμε την αποτυχία του προγράμματος στο τραπέζι της Συνόδου, μετατρέποντας το ελληνικό αδιέξοδο σε γόρδιο δεσμό του ευρύτερου ευρωπαϊκού προβλήματος, η ελληνική κυβέρνηση αποδέχτηκε πλήρως την ιδιοκτησία του προγράμματος, άρα και την ευθύνη της αποτυχίας του» εξήγησε.

O κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, ιδιαίτερα στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και για τον τρόπο που αντιμετώπισε την υπόθεση της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Ο κ. πρωθυπουργός δήλωσε πως το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό. Από την μεριά μας του οφείλουμε μία απάντηση. Ιερό είναι το δικαίωμα στην εργασία, όχι στην εκ περιτροπής εργασία όπως βολεύει κάθε κρατικοδίαιτο επιχειρηματία. Το δικαίωμα στην εργασία είναι ιερό, όχι στην εργασία με μισθούς 300 και 500 ευρώ.

» Είναι ιερό δικαίωμα και για το 1,5 εκατομμύριο άνεργους που δημιούργησε το μνημόνιο, αυτό που θεωρεί σήμερα ιδιοκτησία του ο κ. Σαμαράς.  Είναι ιερό δικαίωμα και για το 1 εκατομμύριο εργαζόμενους που έχουν μισή δουλειά και μισό μισθό. Για τις 400 χιλιάδες που δεν πληρώνονται εδώ και μήνες.»

Κάλεσε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «να μην αφήσουν σε χλωρό κλαρί» την κυβέρνηση, εντείνοντας και τις κοινοβουλευτικές τους δραστηριότητες.

Αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που έχει ήδη κατατεθεί για τη μετενέργεια και προανήγγειλε νέα πρόταση νόμου για τη διαγραφή των χρεών των νοικοκυριών.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα κοινοβουλευτικού ελέγχου, ώστε να μην μετατραπεί η Βουλή σε «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» σε σχέση με υποθέσεις διαφθοράς.

Τέλος, ζήτησε από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν του 20% της βουλευτικής αποζημίωσης που πηγαίνει υπέρ του κόμματος, να χορηγούν ένα ακόμα 20% για δράσεις στήριξης ομάδων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook