Στοιχεία – σοκ έδωσε στους συναδέλφους του υπουργούς Εσωτερικών τη ΕΕ ο υπουργός κ Ευρυπίδης Στυλιανίδης για το πρόβλημα των μεταναστών.

Ο κ. Στυλιανίδης κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συμβουλίου υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ που διοργανώνει η κυπριακή Προεδρία στην Λευκωσία δήλωσε πως το 12% του πλυθυσμού που διαμένει στην Ελλάδα είναι νόμιμοι ή παράνομοι μετανάστες. Περιέγραψε, έτσι, το πρόβλημα στους συναδέλφους του και αιτήθηκε επιπλέον κονδύλια για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αφού όπως είπε «Η Ελλάδα φιλόξενα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε όλους, νόμιμους αλλά και παράνομους μετανάστες και στα παιδιά τους διότι αυτό υπαγορεύεται από τις αρχές του ανθρωπισμού».

Πρόσθεσε, δε, πως «αυτή η τεράστια όμως δαπάνη επιβαρύνει τον εθνικό προϋπολογισμό και δεν υποστηρίζεται καθόλου από ευρωπαϊκά κονδύλια παρά τη δεινή οικονομική κρίση που πλήττει  τη χώρα μας».

Συγκεκριμένα ο κ. Στυλιανίδης ζήτησε:

–  Να χρηματοδοτηθούν και από ευρωπαϊκούς πόρους οι κοινωνικές δαπάνες της Ελλάδας για Υγεία, Παιδεία και κοινωνική μέριμνα των μεταναστών.

–   Να συζητηθεί η προώθηση της δράσης της Frontex και στην τούρκικη επικράτεια  ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικότερα τα προβλήματα φύλαξης και επαναπροώθησης προς την Τουρκία.

–   Να προωθηθεί η ιδέα της Ευρωπαϊκής Ακτοφυλακής που θα προστατεύει τα ελληνικά θαλάσσια σύνορα ως ευρωπαϊκά.

Ο Έλληνας υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε πως οι ανθρωπιστικές κρίσεις σε Β. Αφρική, Μ. Ανατολή και Ασία «συνδυασμένες με τη φιλελευθεροποίηση της πολιτικής visa της Τουρκίας» επιβαρύνουν περεταίρω το ήδη υπάρχον πρόβλημα, ενώ «ενθαρρύνουν τη δραστηριότητα των εμπόρων παράνομης διακίνησης ανθρώπων».

Περιγράφοντας της κατάσταση στη χώρα μας δήλωσε πως «πάνω από το 12% του πληθυσμού αποτελείται από νόμιμους ή παράνομους μετανάστες. Αυτό έχει εξαιρετικές επιπτώσεις στη ζωή, την ασφάλεια  αλλά και τη οικονομία»

Τέλος ο κ. Στυλιανίδης ενημέρωσε τους υπόλοιπους υπουργούς Εσωτερικών για την απόφαση της κυβέρνησης Σαμαρά να αυστηροποιήση του νόμο περί ιθαγένειας.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook