Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στην Ιπποκράτους για την ανασύσταση του κόμματος σε οργανωτικό επίπεδο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελος Βενιζέλος επιβλέπει προσωπικά τις διαδικασίες ανασυγκρότησης, οι οποίες θα στηρίζονται σε τρεις βασικούς άξονες: οργανωτική αναθεώρηση, παρακολούθηση του κυβερνητικού έργου και επικοινωνιακή τακτική.

Με αυτά τα θέματα πρόκειται να ασχοληθούν τόσο η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος σήμερα στη μία το μεσημέρι, όσο και η Οργανωτική Γραμματεία, η οποία θα συνεδριάσει αύριο Τετάρτη στις δύο.

Εν όψει των συνεδριάσεων των δύο οργάνων ο πρόεδρος του κόμματος κ. Βενιζέλος συναντήθηκε εχθές με την κα Γεννηματά και τους κ. Κουκουλόπουλο και Πρωτόπαπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο αμέσως επόμενο διάστημα πρόκειται να οριστούν υπεύθυνοι ανά περιφέρεια, καλλικρατικό δήμο και θεματική ενότητα. Μέσα στο καλοκαίρι αναμένεται να έχουν εκλεγεί τα νέα τοπικά όργανα του κόμματος, ενώ οι υπεύθυνοι πρόκειται να οριστούν μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού οι δραστηριότητες του κόμματος θα είναι καθημερινές, τόσο λόγω της ανάγκης να ανακτηθεί η επαφή του κόμματος με την κοινωνία, όσο και της παρουσίας της Τρόικας. Τα κορυφαία στελέχη και οι υπεύθυνοι των τμημάτων θα περιορίσουν σημαντικά τις διακοπές τους, ενώ για τον πρόεδρο δεν «προβλέπεται» περίοδος ξεκούρασης. Ο κ. Βενιζέλος θα βρίσκεται στο γραφείο του στην Ιπποκράτους συνεχώς.

Ήδη προετοιμάζεται για τη συνάντηση που θα έχει με τα υψηλόβαθμα στελέχη της Τρόικας και με τα οποία θα συζητήσουν διεξοδικά την κατάσταση της οικονομίας. Επίσης προκειμένου να μην ληφθούν νέα μέτρα εντός του 2012 ο κ. Βενιζέλος με τους συνεργάτες του εξετάζουν άλλες λύσεις, οι οποίες θα προτάσεις του ΠΑΣΟΚ προς την κυβέρνηση.  

Στελέχη του κόμματος υπογραμμίζουν πως δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο και ότι μέχρι το Συνέδριο που έχει οριστεί για το φθινόπωρο, θα πρέπει να έχουν τακτοποιηθεί οι οργανωτικές εκκρεμότητες, μιας και ο πολιτικός χρόνος έχει συμπυκνωθεί σημαντικά και κανείς δεν ξέρει τι φέρνει ο χειμώνας…

 

protothema.gr