Έτοιμος να συνεχίσει το διάλογο για το ζήτημα της Χαλυβουργίας Ελλάδος, «με ανοιχτό το εργοστάσιο και χωρίς αστυνομική παρουσία», δηλώνει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Η συνάντηση του κ. Βρούτση με το σωματείο εργαζομένων θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, στις 3 μετά το μεσημέρι, έπειτα από αίτημα των απεργών της Χαλυβουργίας, που παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου στον Ασπρόπυργο.

Το απόγευμα της Δευτέρας το ΠΑΜΕ  πραγματοποίησε συγκέντρωση συμπαράστασης στους απεργούς της Χαλυβουργίας στο κέντρο της Αθήνας. Πάνω από 3000 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ομονοίας και έκαναν πορεία στο Σύνταγμα.

Εν τω μεταξύ, το πρωί της Δευτέρας επικράτησε ένταση έξω από το κτήριο ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς.

Τα ΜΑΤ προχώρησαν σε περιορισμένη χρήση χημικών, όταν ομάδα απεργών επιχείρησε να πραγματοποιήσει παράσταση διαμαρτυρίας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επέμβει η αστυνομία για να τους απομακρύνει.

Μάλιστα, ένας εργαζόμενος της Ελληνικής Χαλυβουργίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο που τον παρέλαβε από το χώρο των εγκαταστάσεων της εταιρείας στον Ασπρόπυργο. Ο άνδρας ένιωσε πιθανότατα αδιαθεσία από τη χρήση χημικών. Τελικά, έπειτα από την επέμβαση των ΜΑΤ, οι εργάτες της Χαλυβουργίας έφτασαν στο εργοστάσιο.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook