Με «χρυσό» σκόρερ τον Γιάννη Δρακάκη, που είχε μπει ως αλλαγή στο ματς, στο 6ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΑΟ Χανιά πήρε την σπουδαία νίκη στο χανιώτικο ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο της Football League 2 αφού «απέδρασε» από το Μάλεμε με το «διπλό» με 2-1 απέναντι στον Πλατανιά.

Το τοπικό ντερμπι μπορεί να μην διεκδικεί δάφνες ποιότητας, και βάσει φάσεων το 0-0 του α’ γύρου να είχε περισσότερες, αφού πήγε στην δύναμη αλλά σίγουρα είχε σασπένς με τον ΑΟΧ να πετυχαίνει δυο γκολ στις καθυστερήσεις των ημιχρόνων. Ο Πλατανιάς έδειχνε να έχει τον έλεγχο στο ξεκίνημα όπου και προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά στην πρώτη καλή ευκαιρία που του παρουσιάστηκε κατάφερε να πετύχει το γκολ στο 27’ με τον πρώτο του σκόρερ, Κατσικοκέρη, που έφτασε πλέον τα 9 στο πρωτάθλημα. Η…απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου και στην τελευταία φάση αυτού του διαστήματος με τον Γωνιωτάκη να σημειώνει το 7ο φετινό του γκολ να φέρνει το ματς στα ίσα. Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν ακόμα πιο μέτριο ποιοτικά και κυριάρχησαν τα δυνατά μαρκαρίσματα και τα νεύρα σε κάποιες περιπτώσεις. Εκεί που άναψαν τα αίματα ήταν λίγα δεύτερα μετά την αλλαγή του αρχηγού του ΑΟΧ, Βασίλη Γωνιωτάκη, στο 74’ όταν και δέχτηκε την κόκκινη κάρτα, μετά από υπόδειξη του 4ου διαιτητή Ζαχαριουδάκη, για τα όσα γύρισε και είπε στην κερκίδα. Υπήρξαν έντονες αντιδράσεις από πλευράς ΑΟΧ προς τον ηρακλειώτη ρέφερι που επέφεραν και την αποβολή του βοηθού του Προμπονά, Δημήτρη Καφούση, αλλά τα πνεύματα ηρέμησαν λίγο μετά. Αγωνιστική η μόνη αξιόλογη φάση που είδαμε στο δεύτερο 45λέπτο ήταν το δυνατά εκτελεσμένο φάουλ του Ιασωνίδη στο 84’ που εξουδετέρωσε εξαιρετικά ο Λιούρδης. Όλα έδειχναν ότι το ματς δεν θα ξέφευγε από το 1-1 μέχρι να φτάσουμε στις καθυστερήσεις όπου αρχικά ο Πλατανιάς απείλησε με τον Μπαξεβάνη (95’) αλλά ο ΑΟΧ…έκλεψε το παιχνίδι στα…χασομέρια με το εξαιρετικό γκολ του νεαρού Δρακάκη που πρόλαβε στην έξοδο και «κρέμασε» τον Λιούρδη, στέλνοντας στα «ουράνια» τους οπαδούς της ομάδας του ενώ έδωσε και το έναυσμα για έξαλλα πανηγύρια από πλευράς ΑΟΧ.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
21’ Από συνεργασία του Μιρτσέτα με τον Αθανασιάδη και σέντρα του τελευταίου ο Κατσικοκέρης δεν μπορεί να βρει όπως θέλει την μπάλα και να «νικήσει» τον Καλογεράκη.
27’ ΓΚΟΛ 1-0: Σέντρα του Μιρτσέτα από τα δεξιά κεφαλιά του Κατσικοκέρη, που προλαβαίνει τον Ραπτάκη, στην καρδιά της περιοχής του ΑΟΧ και η μπάλα στα δίχτυα.
45’+2’ ΓΚΟΛ 1-1: Σέντρα του Τεπετού από τα δεξιά και ο Γωνιωτάκης με σουτ στην κίνηση στέλνει ισόπαλες τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια.
84’ Φάουλ του Ιασωνίδη αποκρούει εντυπωσιακά ο Λιούρδης.
90’+5’ Ο Μπαξεβάνης προσπαθεί να «κρεμάσει» τον Καλογεράκη και να τον «τιμωρήσει» για την άστοχη έξοδο του αλλά ο Παπακαστρίσιος απομάκρυνε στην γραμμή.
90’+6’ ΓΚΟΛ 1-2: Από βολέ του Καλογεράκη ο Δρακάκης εκπληκτικά με τακουνάκι περνάει την μπάλα πάνω από τον Παληγεώργο και προλαβαίνει και την εξόδο του Λιούρδη «κρεμόντας» τον για το τελικό 1-2.

Διαιτητές
Βουρνέλης (Μακεδονίας), Πάτρας (Μακεδονίας)-Λεζάης (Μακεδονίας)
4ος: Ζαχαριουδάκης (Ηρακλείου)

Κίτρινες: Μουνάφο (21’), Τζανής (37’), Παληγεώεργος (55’)-Καλογεράκης (2’), Σεληνιωτάκης (26’), Τσάτσος (36’), Ραπτάκης (88’), Βουρβαχάκης (94’), Δρακάκης (96’)

Κόκκινες: Γωνιωτάκης (75’) μετά την αλλαγή του

Συνθέσεις
Πλατανιάς: Λιούρδης, Αθανασιάδης, Τζανής, Παληγεώργος, Κατρανίτσας, Πότσι, Μουνάφο (68’ Προβατίδης), Πιτσόκος (81’ Μαρτσάκης), Νούτσος (56’ Μπαξεβάνης), Μιρτσέτα, Κατσικοκέρης.
Στον πάγκο έμειναν οι Τσοντάκης, Βλαχάκης, Παπαδημητρίου και Γεωργόπουλος.

ΑΟ Χανιά: Καλογεράκης, Παπακαστρίσιος, Ιασωνίδης, Ραπτάκης, Μποχώνης, Αντωνόπουλος, Σεληνιωτάκης (91’ Κουλάκης), Τσεσμελής (58’ Βουρβαχάκης), Τσάτσος, Γωνιωτάκης (74’ Δρακάκης), Τεπετός.
Στον πάγκο έμειναν οι Βασαδάκης, Συροκάκης, Μποτωνάκης και Περράκης.

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook