Σε αρνητικές υποβαθμίζει η Μoody\’s τις προοπτικές των άριστων πιστοληπτικών αξιολογήσεων Γερμανίας, Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου, εξαιτίας της εντεινόμενης αβεβαιότητας για την κρίση στο ευρώ. Η μοναδική χώρα στην Ευρωζώνη που o οίκος αξιολογεί με σταθερό Aaa είναι πλέον η Φινλανδία.

Ο οίκος αιτιολογεί επίσης την κίνησή του αναφέροντας πως το ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου από το ευρώ και η «αυξανόμενη πιθανότητα», όπως αναφέρει, να χρειαστούν στήριξη η Ισπανία ή η Ιταλία συγκαταλέγονται στους παράγοντες που οδηγούν στην υποβάθμιση του outlook των τριών χωρών.

«Δεδομένης της μεγαλύτερης ικανότητάς τους να απορροφήσουν το κόστος που θα συνδέεται με αυτήν την στήριξη, το βάρος θα πέσεις πιθανότατα κυρίως στις χώρες με υψηλή πιστοληπτική αξιολόγηση, εάν η Ευρωζώνη διατηρηθεί στην παρούσα της μορφή» αναφέρει η Moody\’s.

Αντιδρώντας, το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ανέφερε σε ανακοίνωσή του πως «σημειώνει» την απόφαση και το σκεπτικό της Moody\’s, λέγοντας πως η Γερμανία θα παραμείνει «άγκυρα σταθερότητας» για την Ευρωζώνη.

Συνεχίζοντας να βρίσκεται «σε στέρεη δημοσιονομική και οικονομική κατάσταση, παρά το δυσμενές περιβάλλον», η Γερμανία «θα συνεχίσει να συνεργάζεται με τους εταίρους της κάνοντας τα πάντα για να ξεπεραστεί το συντομότερο δυνατό η ευρωπαϊκή κρίση χρέους», τονίζει η ανακοίνωση του υπουργείου.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook