Το καθεστώς Ασαντ μετέφερε, σύμφωνα με τους αντάρτες, χημικά όπλα στα αεροδρόμια των συνόρων της Συρίας, μία ημέρα μετά από την απειλή της Δαμασκού ότι θα τα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση από το εξωτερικό.

«Γνωρίζουμε επακριβώς πού βρίσκονται τα όπλα αυτά και τη θέση τους και αποκαλύπτουμε ότι ο Ασαντ μετέφερε ορισμένα από τα όπλα αυτά και εξοπλισμό με μίγματα χημικών στοιχείων προς τα αεροδρόμια των συνόρων», αναφέρει ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός σε ανακοίνωσή του.

«Σύμφωνα με πληροφορίες μας το καθεστώς άρχισε εδώ και μήνες να μεταφέρει τα αποθέματα των όπλων μαζικής καταστροφής σε σκοπό να ασκήσει πίεση στην περιοχή και στη διεθνή κοινότητα», συμπληρώνουν οι αντάρτες.

Το συριακό καθεστώς παραδέχτηκε χθες για πρώτη φορά ότι διαθέτει χημικά όπλα και απείλησε να τα χρησιμοποιήσει σε περίπτωση μιας στρατιωτικής επέμβασης από χώρα της Δύσης, αλλά ποτέ κατά του λαού του, προκαλώντας αμέσως διεθνείς αντιδράσεις και προειδοποιήσεις.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε ότι θα ήταν τραγικό λάθος η χρήση τους. Ο Αμπντέλ Μπασετ Σαϊντα, ο πρόεδρος του Συριακού Εθνικού Συμβουλίου -του μεγαλύτερου συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης- ανέφερε ότι «ένα καθεστώς που σφαγιάζει τα παιδιά, που βιάζει τις γυναίκες, μπορεί επίσης να κάνει χρήση χημικών όπλων».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook