Την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση συνεργασίας θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και θα την κρατήσει στην Ευρωζώνη εξέφρασε, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματος, ο Αντώνης Σαμαράς.

\”Έχουμε ελάχιστο χρόνο για να αποδείξουμε ότι αυτά που λέμε τα εννοούμε\”, τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ενώπιον των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Ο κ. Σαμαράς εξήγησε ότι θα πάμε σε επαναδιαπραγμάτευση που θα είναι επιτυχής για μας εφ\’ όσον έχουμε βελτιώσει τη θέση μας.

\”Θέλουμε να ενισχύσουμε τη θέση μας για να κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση\”, επισήμανε ο πρωθυπουργός διευκρινίζοντας ότι προτού ζητήσουμε βελτίωση των όρων δανεισμού πρέπει να πιάσουμε τους στόχους.

\”Θα αλλάξουμε αυτά που πρέπει να αλλάξουν για να πιάσουμε τους στόχους μας\”, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς προσθέτοντας ότι δεν
θα κάνουμε επαναδιαπραγμάτευση από μειονεκτική θέση.

Σε μια αποστροφή της ομιλίας του, ο πρωθυπουργός έκανε σκληρή επίθεση σε όσους ξένους αξιωματούχους υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει.

\”Είναι υπονομευτές της εθνικής προσπάθειας οι ξένοι που λένε ότι η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει\”, τόνισε και πρόσθεσε: \”Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχει η χώρα και εκείνοι κάνουν ό,τι μπορούν για να μην τα καταφέρουμε. Είναι ανεύθυνοι, δεν θα τους περάσει\”.

\”Διορθώνουμε τα σφάλματα δεκαετιών\”, συνέχισε ο κ. Σαμαράς κάνοντας επίκληση στην ανάγκη ενότητας του λαού και της πολιτικής ηγεσίας. \”Το κάνουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι, την ενότητα αυτή κανείς δεν μπορεί να διαταράξει και την αποφασιστικότητα κανείς δεν μπορεί να μετριάσει\”, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός στηλιτεύοντας όσους παίζουν μικροπολιτικά παιγνίδια όταν η χώρα δίνει μάχη επιβίωσης.

Αναφερόμενος εμμέσως στην πρόσφατη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας ότι το έργο της Ελλάδας είναι ηράκλειο, ο κ. Σαμαράς παρατήρησε: \”Εχει δίκιο ο ξένος αξιωματούχος ότι το έργο μας είναι ηράκλειο\” και δεσμεύτηκε ότι \”θα αποδείξουμε ότι η Ελλάδα μπορεί να εκπλήξει ευχάριστα και τους φίλους και τους αντιπάλους\”.

Αναφερόμενος στην απόφασή του να εφαρμοστεί ο νόμος και να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να δουλέψουν στην Χαλυβουργία, ο κ. Σαμαράς επισήμανε: \”Η
ατιμωρησία των παρανόμων τέλος! Το δείξαμε στο προαύλιο της χαλυβουργίας ότι εννοούμε αυτά που λέμε. Δεν θα μείνουμε αδρανείς να κοιτάμε απελπισμένους εργαζόμενους να χάνουν τη δουλειά τους\”, ενώ υπενθύμισε ότι \”για να υπάρχουν εργασιακά δικαιώματα πρέπει να υπάρχει εργασία\”.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook