Επιστολή προς τον αρμόδιο υπουργό για το θέμα της μεταφοράς των μαθητών απέστειλε ο δήμαρχος Βιάννου Παύλος Μπαριτάκης. Ο κος Μπαριτάκης ζητά από τον υπουργό να αναλάβει τις ευθύνες που αναλογούν στη κεντρική εξουσία διαφορετικά ο τόπος θα γυρίσει το 1950. 

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ο Δήμος Βιάννου προχωρά τη διαδικασία που προβλέπεται για τη μεταφορά των μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013. Οφείλουμε όμως να σας ενημερώσουμε ότι, όπως προκύπτει από τις μέχρι τώρα πληροφορίες και συζητήσεις που έχουμε κάνει για το συγκεκριμένο θέμα , προβλέπεται ότι δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον για την ανάληψη του συγκεκριμένου μεταφορικού έργου.

Θεωρώ καθήκον να σας ενημερώσω ότι κινδυνεύει άμεσα να τιναχθεί στον αέρα η μεταφορά των μαθητών του Δήμου μας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη και ομαλή λειτουργία των σχολείων μας.

Ο Δήμος μας εξάλλου, δεν διαθέτει ούτε λεωφορεία ούτε φυσικά το ανάλογο προσωπικό για να μπορέσει να εκτελέσει το συγκεκριμένο έργο.

Κύριε Υπουργέ,

Η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει άμεσα τους οικονομικούς πόρους και να ανταποκριθεί σε αυτό το καθήκον αλλιώς η εκπαίδευση στον 
τόπο μας θα γυρίσει στις εποχές της δεκαετίας του 1950.

Προτείνουμε από τώρα να φροντίσετε για όλες εκείνες τις διαδικασίες έτσι ώστε να συνεχιστεί η μεταφορά των μαθητών από την Περιφέρεια Κρήτης ως ενιαίο μεταφορικό έργο και βέβαια να διασφαλίσετε άμεσα τις σχετικές πιστώσεις για την ομαλή διεκπεραίωση της μεταφοράς.

Κύριε Υπουργέ,

Ο Δήμος Βιάννου με την συντριπτική μείωση των ΚΑΠ αδυνατεί σήμερα να καλύψει ακόμα και τα λειτουργικά του έξοδα. Καταλαβαίνετε λοιπόν πόσο δύσκολο είναι να εξασφαλίσουμε εμείς την πληρωμή της δαπάνης για τη μεταφορά των μαθητών αφού τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ήδη υποβαθμισμένη λειτουργική ικανότητα του Δήμου. »

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook