«Λουκέτο» σε είκοσι, αρχικά, οργανισμούς πρόκειται να βάλει η νέα κυβέρνηση άμεσα – ακόμα και μέσα στη μέρα – όπως προκύπτει από πληροφορίες προερχόμενες από το Μέγαρο Μαξίμου. Οι Οργανισμοί θα αφορούν το σύνολο του Δημοσίου και το κλείσιμό τους θα είναι μια κίνηση που θα δείχνει αποφασιστικότητα εν όψει της επίσκεψης της Τρόικας στην Ελλάδα.

Εν τω μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η αξιολόγηση όλων των δημόσιων Οργανισμών του κράτους. Στόχος της αξιολόγησης είναι η συγχώνευση περισσότερων των 250 Οργανισμών που ανήκουν σε όλα τα υπουργεία. Εδώ και μέρες υπάλληλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης βρίσκονται σε συνεχή επαφή με συναδέλφους τους από τα υπόλοιπα υπουργεία. Τη διαδικασία αξιολόγησης εποπτεύει ο υπουργός κ. Αντώνης Μανιτάκης.

 Τα τρία βασικά κριτήρια της αξιολόγησης είναι:

α) Τα οφέλη του πολίτη από τον Οργανισμό

β) Η επιβάρυνση του φορομογούμενου

γ) Οι επικαλύψεις μεταξύ  Οργανισμών και υπηρεσιών

Σε κάθε περίπτωση από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαβεβαιώνουν πως δεν υπάρχει σχέδιο απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Για τους Οργανισμούς που θα κλείσουν ή θα συγχωνευθούν οι υπάλληλοι θα μετακινηθούν σε άλλους φορείς του Δημοσίου.

Η τελική λίστα των Οργανισμών που θα μπουν «λουκέτο» δεν θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πριν από τον Αύγουστο. Μέχρι τότε πρόκειται να συσταθούν επιτροπές αξιολόγησης σε κάθε υπουργείο, ώστε να φτάσει ο στόχος των περικοπών δημοσίων δαπανών ύψους 2 δις που έχει τεθεί από το Μνημόνιο.Η απόφαση για κάθε Οργανισμό θα ληφθεί μετά από συνεργασία της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικού Σχεδιασμού και των παραπάνω επιτροπών των υπουργείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο «στόχαστρο» της κυβέρνησης βρίσκονται οι: ΔΕΘ, ΕΛΚΕ, Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων, Επιστημονικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας, Σχολή Επιμόρφωσης Υπαλλήλων ΥΠΟΙΟ.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook