Ενημερωτική συνάντηση για την πορεία εξέλιξης των έργων αλλά και μια σειρά άλλα ζητήματα, είχε σήμερα, Τρίτη 24 Ιουλίου 2012, ο Δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης και στελέχη της Δημοτικής Αρχής με Συμβούλους της Δημοτικής Παράταξης «Χανιά – Ανοιχτή Πολιτεία» μετά από σχετικό αίτημα του επικεφαλής της Παράταξης, κ. Γιώργου Τσαπάκου.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, ενημέρωσε τη Δημοτική Παράταξη «Χανιά – Ανοιχτή Πολιτεία», για θέματα που αφορούν τον Δήμο Χανίων, στον οικονομικό τομέα, στον τομέα των τεχνικών έργων, στην κοινωνική πολιτική και στον πολιτισμό, ενώ οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής και οι παριστάμενοι πρόεδροι των Δημοτικών Επιχειρήσεων και Οργανισμών, παρείχαν αναλυτική ενημέρωση για θέματα των αρμοδιοτήτων τους.

«Ο Δήμος Χανίων έχει πάρει ένα καλό δρόμο και οι προοπτικές διαγράφονται θετικές από οικονομικής πλευράς, αν δεν υπάρξει κάποιο πρόβλημα από την κεντρική χρηματοδότηση», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουλάκης, ενώ αναφερόμενος στα έργα τα οποία υλοποιούνται σε επίπεδο Καλλικρατικού Δήμου, τόνισε «ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σειρά έργων, ενώ η όποια υστέρηση παρατηρείται σε εκτέλεση έργων σε ορισμένες Δημοτικές Ενότητες πιστεύουμε ότι θα διορθωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα».

Τέλος, ο Δήμαρχος Χανίων έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη μεθοδική και τεκμηριωμένη δουλειά που υλοποιείται από τη Δημοτική Αρχή στον τομέα της αξιοποίησης ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, η οποία βασίζεται στο τρίπτυχο Σχεδιασμός, Αποτελεσματικότητα, Προοπτική κάνοντας παράλληλα γνωστό «ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο – από τον Ιανουάριο του 2011 έως και σήμερα - η Δημοτική Αρχή των Χανίων πέτυχε την ένταξη της χρηματοδότησης 21 νέων έργων μέσω ΕΣΠΑ συνολικού προϋπολογισμού άνω των 40,5 εκατ. €»