Έτοιμοι δηλώνουν οι επιτελείς του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να αναστείλουν τη λειτουργία της ελληνικής πρεσβείας στη Δαμασκό. Συγκεκριμένα, η έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, με την πόλη της Δαμασκού να δοκιμάζεται από τα πυρά των δυνάμεων του Άσαντ και των αντικαθεστωτικών, ανησυχεί τους επιτελείς του ΥΠΕΞ.

\”Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά, αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση ασφαλείας και δρομολόγησε την αναστολή λειτουργίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Δαμασκό\”, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Γιώργος Δελαβέκουρας επεσήμανε ακόμη πως η ελληνική πλευρά βρίσκεται σε ετοιμότητα ώστε αν καταστεί αναγκαίο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες εκκένωσης της ελληνικής πρεσβείας στην Δαμασκό και αναστολή της λειτουργίας της.

Σήμερα και ενώ συνεχίζεται η εμφύλια σύρραξη στη χώρα, 16 από τις 21 ευρωπαϊκές χώρες που είχαν πρεσβείες στη Συρία, έχουν αποσύρει τους διπλωμάτες τους.

\”Έχουν δοθεί αναλυτικές οδηγίες στην Πρεσβεία, σχετικά με την προετοιμασία που πρέπει να κάνει για κάθε ενδεχόμενο και την ενημέρωση που πρέπει να παρέχει στους Έλληνες που βρίσκονται στη Συρία\”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών και προστίθεται:

\”Το Υπουργείο Εξωτερικών παρακολουθεί στενά, αξιολογεί συνεχώς την κατάσταση ασφαλείας και δρομολόγησε την αναστολή λειτουργίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Δαμασκό. Για όποιες εξελίξεις θα υπάρξει ενημέρωση.

Όλες οι κινήσεις πρέπει να γίνονται με ψυχραιμία και με γνώμονα την ανάγκη προστασίας της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών\”.

Να σημειωθεί πως οι σχεδιασμοί για την απομάκρυνση των ξένων υπηκόων έχουν ως επίκεντρο την Κύπρο, η οποία προετοιμάζεται για την υποδοχή περίπου διακοσίων χιλιάδων ανθρώπων που για διαφορετικούς λόγους βρίσκονται στη Συρία.

Στη Συρία υπάρχουν σήμερα περισσότεροι από 120.000 Αμερικανοί και πάνω από 65.000 υπήκοοι χωρών μελών της ΕΕ.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook