Για την περιπέτειά του μίλησε για πρώτη φορά ένας διακεκριμένος Βρετανός επιστήμονας που κρατείται σε φυλακή της Αργεντινής ως ύποπτος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών. Ο Paul Frampton παραμένει κρατούμενος από τον Ιανουάριο. Οι αρχές τον είχαν σταματήσει στο αεροδρόμιο του Μπουένος Άιρες ενώ επιβιβαζόταν σε αεροσκάφος με προορισμό το Περού με δύο κιλά κοκαΐνης στη βαλίτσα του.

Ο άνδρας υποστήριξε στη συνέχεια πως είχε πέσει θύμα παγίδας στην οποία εμπλεκόταν κι ένα μοντέλο.

Ο Frampton είπε πως πίστευε πως αντάλλασσε μηνύματα σε σάιτ γνωριμιών με την εντυπωσιακή 32χρονη τσεχικής καταγωγής Denise Milani, αλλά πιστεύει πια πως έπεσε θύμα της μαφίας της Νότιας Αμερικής η οποία τον ξεγέλασε ώστε να μεταφέρει τη βαλίτσα με τα ναρκωτικά μπλέκοντας εν αγνοία του το μοντέλο.

Δεν υπάρχουν στοιχεία εμπλοκής της ίδιας της Milani στην υπόθεση τω ναρκωτικών ούτε ενδείξεις πως γνώριζε για την απάτη.

Οι συνάδελφοι του Paul Frampton δίνουν μάχη για την απελευθέρωσή του με εγγύηση καθώς αντιμετωπίζει την προοπτική φυλάκισης 16 ετών.

Οι λεπτομέρειες της απάτης θύμα της οποίας έπεσε ο Frampton δείχνουν πόσο καλοστημένο ήταν το κόλπο στο οποίο μπλέχτηκε. Ο άνδρας παρέμεινε επί δέκα μέρες στη Βολιβία περιμένοντας την Milani για να ξεκινήσουν μια καινούρια ζωή μαζί, πριν το μοιραίο ταξίδι στην Αργεντινή.

Ο 68χρονος καθηγητής παραδέχθηκε πως θα έπρεπε νωρίτερα να έχει καταλάβει τι γίνεται αλλά το κόλπο ήταν πολύ καλό και πολύ έξυπνο. «Ποτέ δεν πίστευα πως υπήρχαν αυτοί οι άνθρωποι. Για έντεκα εβδομάδες νόμιζα πως συνομιλούσα με μία ελκυστική γυναίκα».

Ο διαζευγμένος Frampton συνελήφθη στις 23 Ιανουαρίου και τα ναρκωτικά βρέθηκαν τυλιγμένα σε χαρτί περιτυλίγματος μέσα στην επένδυση της βαλίτσας.

Ο Frampton λέει πως του δόθηκε η βαλίτσα στο Μπουένος Άιρες από έναν άνδρα που του είπε πως ανήκει στο μοντέλο και «Miss Bikini World» του 2007.

Μιλώντας μέσα από το κελί του σε εφημερίδα της Αργεντινής, είπε πως η «γυναίκα»- όπως νόμιζε, τουλάχιστον, του είχε πει πως της άρεσα οι μεγαλύτεροι άνδρες και πως είχε κουραστεί από τις φωτογραφίσεις.

«Πίστεψα την ιστορία της. Μέχρι τη σύλληψή μου νόμιζα πως μιλούσα με γυναίκα, τώρα καταλαβαίνω πως μιλούσα με έναν άνδρα που υποδυόταν τη γυναίκα. Ανακάλυψα πως δεν θα την συναντούσα στη Βολιβία, όπως είχαμε προγραμματίσει, την ημέρα που έφτασα εκεί. Θα έπρεπε να επιστρέψω αμέσως στις ΗΠΑ…»

Δείτε τις φωτογραφίες

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"


newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook