Ένα πανέξυπνο και πρωτότυπο βίντεο για τις ξέγνοιαστες στιγμές που μπορεί να απολαύσει κάποιος στη Κρήτη και που δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης με τη σκηνοθετική ματιά του Θ. Παπαδουλάκη, κέρδισε αμέσως τους χρήστες της κοινωνικής δικτύωσης και διαδόθηκε αστραπιαία μέσω του facebook και του twitter.

Στο βίντεο κυριαρχεί η αντίθεση ανάμεσα στη θλιβερή εικόνα, τους φόβους και τον πανικό για την οικονομία, όπως προβάλλονται μέσα από τις ειδήσεις που βλέπει ένας ξένος τουρίστας στο φορητό υπολογιστή του και τις ομορφιές της Κρήτης, τους ανθρώπους που διατηρούν τη ζεστασιά και την αισιοδοξία τους, ακόμα και την ξενοιασιά τους, με το ελληνικό καλοκαίρι να παραμένει ασυναγώνιστο.

Ως κεντρικό πρωταγωνιστή 'έχει έναν αγχωμένο Βρετανό τουρίστα, ο οποίος παρακολουθεί στα ξένα ΜΜΕ αρνητικές ειδήσεις για την Ελλάδα και την οικονομία της, ενώ οι υπόλοιποι παραθεριστές αλλά και οι ντόπιοι απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο και την παραδοσιακή φιλοξενία της Κρήτης και της χώρας μας...

Η ίδια εικόνα επικρατεί και το βράδυ, όπου Έλληνες και ξένοι επισκέπτες απολαμβάνουν τις ομορφιές του νησιού, μακριά από τα διάφορα στερεότυπα και την κινδυνολογία των καιρών...

Τελικά ο Βρετανός που παρασύρεται από την ζεστασιά του τόπου και των ανθρώπων του, αποφασίζει να απολαύσει το ελληνικό καλοκαίρι, αγκαλιάζοντας τους ντόπιους και φωτογραφιζόμενος μαζί τους.

Απολαύστε το βίντεο για όσους δεν το έχουν δει ακόμη