Μνήμες από τον τραγικό θάνατο του 20χρονου Ντουζόν Ζάμιτ έξω από μπαρ στη Μύκονο, το καλοκαίρι του 2008, ζωντάνεψαν πριν από λίγα 24ωρα στην Σύρο. Ηταν πριν από 4 χρόνια όταν ο άτυχος νέος από την Αυστραλία είχε πάει με την παρέα του σε μπαρ του νησιού για να διασκεδάσει. Ενας καβγάς ήταν αρκετός για να του κοστίσει τη ζωή. Ο Ντουζόν ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον μπράβο του μαγαζιού με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά του. Η υπόθεση έκανε το γύρο του κόσμου. Ένα ανάλογο περιστατικό συνέβη στη Σύρο αλλά ευτυχώς θύμα επέζησε του ξυλοδαρμού χάρη στους εργαζομένους απορριμματοφόρων του δήμου Ερμούπολης.

 Το πρωτόγνωρο για την κοινωνία της Σύρου περιστατικό έχει ως εξής: Ενας 30χρονος  μεταφέρθηκε ξημερώματα, σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο της Σύρου, μετά από ξυλοδαρμό.

Στο νοσοκομείο αναφέρθηκε ότι ήταν μεθυσμένος και ότι τα χτυπήματα του προήλθαν από πτώση. Οι γιατροί που τον εξέτασαν φυσικά κατάλαβαν ότι τα χτυπήματα στο κεφάλι αλλά και οι μώλωπες στο λαιμό ήταν από ξυλοδαρμό και του πρόσφεραν αμέσως τις πρώτες βοήθειες, αφού η κατάστασή του ήταν σοβαρή. Το απίστευτο της υπόθεσης δεν ήταν πάντως ο ξυλοδαρμός αλλά το σημείο που βρέθηκε ο παθόντας. Βρέθηκε λοιπόν σε λιπόθυμη κατάσταση και αιμόφυρτος από συνεργείο απορριμματοφόρου του Δήμου Ερμούπολης δίπλα σε κάδους σκουπιδιών που βρίσκονται κοντά σε νυχτερινό μαγαζί της Σύρου! Απίστευτο κι όμως αληθινό!

 

protothema.gr