Ελληνικό «βύσμα» αθάνατον... Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel βρήκε που πάνε τα λεφτά που μας δανείζει η Γερμανία!

Στο στόχαστρό του αυτή τη φορά μπήκε ο ελληνικός στρατός, αποκαλύπτοντας ότι οι πολιτικοί - την ώρα που η χώρα κινδυνεύει να μείνει έξω από το ευρώ - δεν τολμούν να κάνουν περικοπές στο στρατό, που έχει τεράστιο προσωπικό σε εκατοντάδες στρατόπεδα.

«Η Ελλάδα είναι ένα βήμα πριν από την έξοδο από την Ευρωζώνη. Αυτή τη στιγμή, η Τρόικα εξετάζει τα μέτρα λιτότητας της χώρας. Στον ελληνικό στρατό υπάρχουν ακόμα μεγάλα περιθώρια για περικοπές. Αλλά οι Έλληνες πολιτικοί δεν τολμούν να αγγίξουν το πραγματικό πρόβλημα: υπάρχουν πάρα πολλοί στρατιωτικοί σε πάρα πολλά στρατόπεδα», ξεκινά το άρθρο του το περιοδικό, αποκαλύπτοντας στους αναγνώστες του τη μαύρη τρύπα που διοχετεύεται  στις ένοπλες δυνάμεις.

«Αν τα εκατοντάδες τζιπ και στρατιωτικά οχήματα του στρατού χρειαστούν συντήρηση, πρέπει να μεταφερθούν 570 χιλιόμετρα μακρυά, στα Ιωάννινα, όπου υπάρχει η μεγαλύτερη βάση επισκευής της χώρας», σημειώνει και υπογραμμίζει ότι ο στρατός πληρώνει στους συνοδούς των οχημάτων «εκτός έδρας», ενώ καταναλώνονται τεράστιες ποσότητες καυσίμων.

«Γιατί χρειάζονται όλα αυτά; Πιθανότατα επειδή οι τοπικοί πολιτικοί ήθελαν να έχουν μια βάση στα Γιάννενα, ώστε να τοποθετούνται εκεί στρατιωτικοί με βύσμα», φέρεται να λέει στο Spiegel ένας πρώην ανώτατος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού.

Ο αρθρογράφος υπενθυμίζει ότι η Τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα για να ετοιμάσει την αξιολόγηση του προγράμματος σταθεροποίησης ενώ την ίδια ώρα πυκνώνουν οι συζητήσεις για ελληνική έξοδο  από το ευρώ.

 

protothema.gr