Το νήμα της ζωής τους ως οικογένεια «πιάνουν» και πάλι δειλά τα 7χρονα δίδυμα παιδιά και οι Πολωνοί γονείς τους, που βρέθηκαν αντιμέτωποι με την ξέφρενη πορεία της μοτοσυκλέτας που οδηγούσε χωρίς δίπλωμα και ασφάλεια 21χρονος αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, το πρωί της 12ης Ιουλίου στο κέντρο της Αθήνας, στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τροίας.

Έπειτα από δύο δύσκολες εβδομάδες νοσηλείας στο Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», τα δύο αδέλφια βρίσκονται εκτός κινδύνου. Το ίδιο και η μητέρα τους, η οποία νοσηλευόταν στον «Ευαγγελισμό» και η οποία έπειτα από τη γναθοχειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε, αναμένεται να λάβει εξιτήριο μέσα στην ημέρα.

Έχοντας συνεχώς στο πλάι του τον πατέρα του, το 7χρονο αγόρι νοσηλεύεται πλέον σε θάλαμο της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού».

Το παιδί μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου, η δε νοσηλεία του ήταν πολύ δύσκολη καθώς όπως έλεγαν χαρακτηριστικά όλο αυτό το διάστημα οι γιατροί, το παιδί έδινε συνεχώς μικρές και μεγάλες μάχες για τη ζωή του.

Πλέον, όμως, η κατάστασή του σταθεροποιήθηκε και έχουν προγραμματιστεί μια σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για την αποκατάσταση των τραυμάτων στη γνάθο και τα άκρα που φέρει το αγόρι.

Η μικρή, η οποία από την αρχή βρισκόταν σε καλύτερη κατάσταση σε σύγκριση με το βαριά χτυπημένο αγόρι, αποχαιρέτησε το απόγευμα της Τρίτης τον δίδυμο αδελφό της κι αναχώρησε από το νοσοκομείο για το σπίτι όπου τη φροντίζουν συγγενικά της πρόσωπα.

Πηγές του νοσοκομείου επισημαίνουν ότι, σε αντίθεση με τα εξωτερικά τραύματα του παιδιού που έχουν επουλωθεί, εκείνα της ψυχής χρειάζονται μεγάλο διάστημα αποθεραπείας.

Το βέβαιον είναι ότι την πρώτη γενναία δόση του «φαρμάκου» που χρειάζεται θα τη λάβει τις επόμενες ώρες με την επιστροφή της μητέρας της στο σπίτι…

(protothema.gr)