Νέα κριτική στην Ελλάδα ασκεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ, υπεραμυνόμενος των διαφιλονικούμενων δηλώσεών του σχετικά με το εάν η Αθήνα έχει τη δυνατότητα να εκπληρώσει τους όρους του προγράμματος και περί μιας ενδεχόμενης εξόδου της χώρας από το ευρώ.

Η νέα τοποθέτηση του αντικαγκελάριου της Γερμανίας θα μπορούσε μάλιστα να ερμηνευθεί ως έμμεση απάντηση στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος, μιλώντας την Τρίτη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, έκανε λόγο για «ξένους υπονομευτές», διερωτώμενος μάλιστα εάν πρόκειται για «ανεύθυνους ή ανόητους».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post, ο Γερμανός αντικαγκελάριος εκφράζει την απογοήτευσή του για τις έως τώρα προσπάθειες στην Ελλάδα. «Λέγαμε πάντα ότι δεν υπάρχει παροχή χωρίς αντιπαροχή. Οι συνέπειες ήταν πάντα ξεκάθαρες. Ως εκ τούτου οι δηλώσεις μου δεν πρέπει να εκπλήσσουν κανέναν» επισημαίνει.

Τα προβλήματα της Αθήνας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων είναι άλλωστε γνωστά και στις χρηματαγορές, λέει ο κ. Ρέσλερ και συμπληρώνει πως, εάν δεν υλοποιηθούν οι μεταρρυθμίσεις, δεν μπορεί να υπάρξει άλλη βοήθεια. «Σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα θα κήρυττε στάση πληρωμών και θα έπρεπε να αποφασίσει η ίδια για την παραμονή της στην ευρωζώνη» σημειώνει.

Όπως παρατηρεί η Deutsche Welle, ο Γερμανός αντικαγκελάριος υποστηρίζει, μάλιστα, ότι σε κεντρικά πρότζεκτ, όπως στην οικοδόμηση μιας λειτουργικής φορολογικής διοίκησης, στις ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και στην ίδρυση μιας επενδυτικής τράπεζας στην Ελλάδα, υπάρχει ελάχιστη πρόοδος.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook