Μια ξεχωριστή βραδιά με πλούσια παραδοσιακά εδέσματα, παράλληλα με την παρουσίαση ενός ακόμη CD για τη μουσική της Πεδιάδας διοργανώνει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας την Παρασκευή 27 Ιουλίου στο Καστέλλι.

 Η εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 9:00μ.μ. στον αύλειο χώρο του Γυμνασίου Καστελλίου, συνδιοργανώνεται με το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καστελλίου.

Συγκεκριμένα, δημότες και επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν παραδοσιακά φαγητά και εδέσματα φτιαγμένα με μεράκι από τις γυναίκες του Πολιτιστικού Συλλόγου Καστελλίου, ενώ θα γλεντήσουν με κρητική μουσική από το Μιχάλη Βουμβουλάκη.

Παράλληλα, θα παρακολουθήσουν την παρουσίαση ενός ακόμη μουσικού CD στην έκδοση του οποίου προχώρησε ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας συμβάλλοντας στην ανάδειξη της μουσικής της Πεδιάδας και στη διάσωση της μουσικής της παράδοσης.

Το CD περιλαμβάνει έργα του παραδοσιακού βιολάτορα Ιωάννη Φραγκουλιδάκη ή Σκαρπαθιώτη που καταγόταν από το Καστέλλι.

Τόσο η βραδιά παραδοσιακών φαγητών όσο και η παρουσίαση του μουσικού CD εντάσσονται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ταξίδια Πολιτισμού – Καλοκαίρι 2012» που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook