Δυνάμεις από τη μεθόριο με την Τουρκία στέλνει στο Χαλέπι ο συριακός στρατός, σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς, ενώ οι συγκρούσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας συνεχίζονται για πέμπτη ημέρα.

Όπως μεταδίδει το Reuters, sτρατιωτικές δυνάμεις από τα συνοριακά φυλάκια κατευθύνονται προς το Χαλέπι -μάλιστα μία ομάδα στρατιωτών φέρεται να δέχθηκε επίθεση από τους αντικαθεστωτικούς στην περιοχή του Τζαμπάλ αλ Ζαουίγια.

Παράλληλα, η Άγκυρα ανέφερε πως θα κλείσει τα σύνορά της για όλα τα οχήματα που προέρχονται από τη Συρία και δεν έχουν προορισμό τρίτες χώρες -με όσους θέλουν να διαφύγουν από την κόλαση του εμφυλίου να στρέφονται πλέον στην παράνομη έξοδο από τη χώρα.

O Τούρκος υπουργός Τελωνείων και Εμπορίου Χαγιάτι Γιαζιτζί ανακοίνωσε πως από την Τετάρτη, τα 13 συνοριακά περάσματα με τη Συρία θα κλείσουν για τα φορτηγά.

Ρωσία: «Διαβεβαιώσεις για το χημικό οπλοστάσιο»

Όσον αφορά το ζήτημα του συριακού χημικού οπλοστασίου, η Μόσχα ανέφερε την Τετάρτη πως έχει πάρει «ισχυρές διαβεβαιώσεις» από τη Δαμασκό πως τα χημικά όπλα είναι ασφαλή.

Την προηγούμενη ημέρα, το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ είχε αναφέρει πως, βάσει των πληροφοριών του, το καθεστώς του Άσαντ διατηρεί τον πλήρη έλεγχο του χημικού οπλοστασίου της Συρίας.

Η Δαμασκός έχει αναγνωρίσει πως διαθέτει χημικά όπλα, αλλά υπογραμμίζει πως δεν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσει στην εμφύλια σύρραξη. Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί αφ\’ενός για την «αξιοποίηση» του οπλοστασίου από τον Άσαντ αλλά αφ\’ετέρου και για την τύχη του σε περίπτωση πτώσης του καθεστώτος.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Άβιγκντορ Λίμπερμαν ανέφερε την Τετάρτη πως το Ισραήλ θα δράσει άμεσα σε περίπτωση που συριακά χημικά όπλα πέσουν στα χέρια της Χεζμπολάχ. «Για εμάς, αυτό θα είναι casus belli, κόκκινη γραμμή» είπε χαρακτηριστικά.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook