Μια τελετή μνήμης για τα θύματα της 22ας Ιουλίου 2011 στην Νορβηγία διοργανώθηκε το Σάββατο 21/7/2012, από την Ένωση Ξενοδόχων Χανίων, σε συνεργασία με δήμους.

Η πρωτοβουλία αυτή ήταν μέρος μιας σειράς γεγονότων που έλαβαν χώρα σε όλο τον κόσμο σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στo Νορβηγικό λαό για τα 77 θύματα της δολοφονικής επίθεσης που συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο καθώς και τις οικογένειες των θυμάτων.

Ειδικά τώρα που η δίκη είναι σε εξέλιξη, τα συναισθήματα του θυμού και της θλίψης είναι ισχυρότερα.

Η εκδήλωση στο Πλατανιά ξεκίνησε στις 19:00, στην κεντρική πλατεία, όπου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων κ. Μανόλης Γιαννούλης και ο δήμαρχος Πλατανιά κύριος Μαλανδράκης κατέθεσαν στεφάνι στη μνήμη των αθώων θυμάτων, ενώ ακολούθησε και ενός λεπτού σιγή.

Η εκδήλωση στο ενετικό λιμάνι των Χανίων ξεκίνησε στις 20.00 με χαιρετισμό από την Πρόεδρο της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Χανίων κα Μαρία Κοκκινάκη, τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Χανίων κ. Μανόλη Γιαννούλη και τη επικεφαλής της αποστολής από τη νορβηγική πρεσβεία στην Αθήνα, κα Anne Havnor.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνου καθώς ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

Κατά τη διάρκεια των τελετών, πολλοί τουρίστες αλλά και μόνιμοι κάτοικοι συμμετείχαν ανάβοντας ένα κερί στη μνήμη των θυμάτων ...