Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει από τις 6 Αυγούστου ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες. Στην ατζέντα των επαφών του με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία θα βρεθούν τα ενεργειακά, η συνεργασία στον τομέα της αγροτικής παραγωγής και η τουριστική συνεργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Παπούλιας έχει προσκαλέσει τον βετεράνο Ισραηλινό πολιτικό να περάσει λίγες ημέρες και στα Γιάννενα.

Πρώτο θέμα στην ατζέντα των ελληνο-ισραηλινών συνομιλιών θα είναι τα ενεργειακά, με δεδομένο το ισραηλινό ενδιαφέρον για έρευνες στη θαλάσσια περιοχή Δυτικά της Ελλάδας για τον εντοπισμό υδρογονανθράκων.

Θα συζητηθεί επίσης το σχέδιο για την κατασκευή αγωγού που θα μεταφέρει αέριο από τα κυπριακά και ισραηλινά κοιτάσματα στην Ευρώπη μέσα από τις ελληνικές θάλασσες.

Δεύτερο θέμα, η τουριστική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες και η συνεργασία στον τομέα της αγροτικής παραγωγής. Ένα από τα σημαντικά θέματα που θα συζητήσουν οι Ισραηλινοί με την ελληνική κυβέρνηση είναι το ζήτημα των επενδύσεων.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook