Συνελήφθησαν επτά  αλλοδαποί για κλοπές, παράβαση του Ν. περί όπλων, απειλή, πλαστογραφία & πλαστογραφία πιστοποιητικών κατά περίπτωση, στο Ηράκλειο.

Εξιχνιάστηκαν συνολικά δέκα υποθέσεις κλοπών.

Συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στο Ηράκλειο, από Αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, έξι αλλοδαποί Υπήκοοι Αλγερίας ηλικίας 16, 23, 25, 26, 27 και 29 ετών και ένας 17χρονος αλλοδαπός Υπήκοος Μαρόκου, για κλοπή, παράβαση του Ν. περί όπλων, απειλή, πλαστογραφία & και πλαστογραφία πιστοποιητικών, κατά περίπτωση.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στη πόλη του Ηρακλείου, ο 17χρονος μαζί με τον 23χρονο, διέρρηξαν δίκυκλο μοτοποδήλατο, ιδιοκτησίας 49χρονου  και από αποθηκευτικό του χώρο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των σαράντα  ευρώ.

Κατά την απομάκρυνσή τους από το σημείο, έγιναν αντιληπτοί από τον 49χρονο ιδιοκτήτη του δικύκλου καθώς και από έναν διερχόμενο πολίτη, οι οποίοι τους καταδίωξαν και κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 17χρονο, ενώ ο 23χρονος διέφυγε.

Προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, ο 17χρονος απείλησε με μαχαίρι τον πολίτη.

Κληθέντες Αστυνομικοί της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, μετέβησαν άμεσα στο σημείο και τον συνέλαβαν. Λίγο αργότερα, Αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, αναζήτησαν, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 23χρονο.

Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι των συλληφθέντων, διαπιστώθηκε ότι διέμεναν όλοι οι αναφερόμενοι αλλοδαποί, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αντικειμένων (φορητοί Η/Υ, κάμερες, ενδύματα κλπ), την κατοχή των οποίων δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν καθώς και τρία πλαστά δελτία ταυτότητας.

Στο πλαίσιο ενεργηθείσας αστυνομικής έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, προέκυψε ότι οι ανωτέρω συλληφθέντες, είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, από οχήματα και καταστήματα.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι είχαν διαπράξει τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις :

• Μεσημβρινές ώρες της 23/07/2012, διέρρηξαν δίκυκλη μοτοσικλέτα και αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα ιδιοκτησίας 31χρονου ημεδαπού.

 • Μεσημβρινές ώρες της 20/07/2012, αφαίρεσαν από ανασφάλιστο ΙΧΕ αυτοκίνητο ένα κινητό τηλέφωνο ιδιοκτησίας 51χρονου ημεδαπού.

 • Απογευματινές ώρες της 19/07/2012, αφαίρεσαν από ΙΧΕ αυτοκίνητο ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή ιδιοκτησίας 49χρονης ημεδαπής.

 • Μεσημβρινές ώρες της 21/07/2012, αφαίρεσαν από κατάστημα ένα κινητό τηλέφωνο ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού.

 • Απογευματινές ώρες της 22/07/2012 αφαίρεσαν από ανασφάλιστο ΙΧΕ αυτοκίνητο καταδυτικό εξοπλισμό αξίας εννιακοσίων (900) ευρώ και μια υποβρύχια φωτογραφική μηχανή μάρκας χρηματικής αξίας τετρακοσίων(400) ευρώ ιδιοκτησίας 44χρονου ημεδαπού.

 • Πρωινές ώρες της 23/07/2012, αφαίρεσαν από χώρο υποδοχής ξενοδοχείου, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή ιδιοκτησίας 26χρονου ημεδαπού.

 • Μεσημβρινές ώρες της 15/03/2012 αφαίρεσαν από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο δυο μπλόκ επιταγών και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

 • Σε χρονικό διάστημα που δεν διευκρινίστηκε, αφαίρεσαν από κατάστημα είδη ρουχισμού, συνολικής αξίας 89,00 ευρώ περίπου ιδιοκτησίας 27χρονης ημεδαπής.

 • Σε χρονικό διάστημα που δεν διευκρινίστηκε, αφαίρεσαν από κατάστημα είδη ρουχισμού συνολικής αξίας 80,00 ευρώ περίπου ιδιοκτησίας 32χρονης ημεδαπής.

 • Σε χρονικό διάστημα που δεν διευκρινίστηκε, αφαίρεσαν από κατάστημα είδη ρουχισμού αξίας 29,90 ευρώ περίπου ιδιοκτησίας 42χρονου ημεδαπού.

Μέρος των κλοπιμαίων που εντοπίσθηκαν, αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους. Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ παράλληλα εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες όμοιες παράνομες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα (25-07-2012) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook