Περικοπές στις αποδοχές τους, που ξεκινούν από 22% για τους χαμηλόμισθους και ξεπερνούν το 50% για τα ανώτατα στελέχη έχουν υποστεί οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ την τελευταία διετία αναφέρει η επιχείρηση σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες, με αφορμή τα δημοσιεύματα για τη μείωση του μισθολογικού κόστους στις ΔΕΚΟ και τις εταιρείες που ελέγχονται από το Δημόσιο.

Η μέση μείωση της μισθολογικής δαπάνης ανά εργαζόμενο ανήλθε σε 36% και δεν επιτεύχθηκε με «οριζόντια» μείωση των αποδοχών, αλλά με προοδευτικό τρόπο, ανάλογα με το ύψος των αποδοχών και την ιεραρχική θέση του κάθε εργαζόμενου.

Η ΔΕΗ υποστηρίζει ότι εφαρμόζει πιστά τους νόμους και παραπέμπει σε προηγούμενη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το μισθολογικό κόστος μειώνεται σταθερά και στο σύνολο της τετραετίας 2009-2013 προβλέπεται να μειωθεί κατά 700 εκατ. ευρώ, από τα 1,7 δισ. στο 1 δισ. ευρώ. Η μείωση αυτή υπερβαίνει το 41%. Ο μέσος μισθός αντιστοιχεί σήμερα σε συνολικές καθαρές αποδοχές ύψους 1.700 ευρώ σε δωδεκάμηνη βάση, συμπεριλαμβανόμενων των πάσης φύσης πρόσθετων αποζημιώσεων για υπερωρίες, βάρδιες, έκτος έδρας κ.λπ.

imerisia.gr