Επιστολή προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη απέστειλε η δημοτική αρχή Φαιστού θέτοντας επί τάπητος ζητήματα ασφάλειας και αστυνόμευσης της περιοχής

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Παρά την ενεργοποίηση και την καλή σας διάθεση, ο δήμος Φαιστού δυστυχώς έχει αποτελέσει στο παρελθόν και συνεχίζει να αποτελεί ως σήμερα, επίκεντρο αρνητικού ενδιαφέροντος τοπικά και πανελλαδικά, λόγω μεμονωμένων περιστατικών εγκληματικότητας, κάτι που δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του δήμου, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει. Αναφορικά με τους κατοίκους του Δήμου Φαιστού θα ήθελα να σημειώσω ότι πρόκειται για φιλήσυχους ανθρώπους εργατικούς και οικογενειάρχες.

Τα προβλήματα του Δήμου και η έλλειψη αστυνόμευσης μας έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν έχοντας πραγματοποιήσει σειρά συσκέψεων και αποστολή επιστολών στις αρμόδιες υπηρεσίες και υπουργεία. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι τον Ιούλιο του 2011 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την αστυνόμευση στο Δήμο Φαιστού παρουσία του Διοικητή Τ.Α.Ε Μεσαράς κ. Πανταγάκη αλλά και του Αναπληρωτή Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης κ. Ταβερναράκη κατά την οποία τέθηκαν ζητήματα Δημόσιας Ασφάλειας και επιχειρησιακής ετοιμότητας με στόχο πάντοτε της ασφάλεια των πολιτών. Επίσης το Μάρτιο του 2012 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης κ. Παραβολιδάκη κατά την οποία συζητήθηκαν τα προβλήματα της αστυνόμευσης και της ασφάλειας στην περιοχή του Δήμου μας.

Με λύπη γίναμε μάρτυρες ενός ακόμη θλιβερού περιστατικού το οποίο και καταδικάζω απερίφραστα καταγγέλλοντας το και είμαι σίγουρη όπως και ολόκληρο το Δ.Σ. έπειτα από ομόφωνο ψήφισμα θα πράξει το ίδιο για τέτοιες ενέργειες που δεν τιμούν την ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς. Με αφορμή τέτοια περιστατικά παραβατικότητας οι πολίτες του Δήμου μας, εισπράττουν την αδιαφορία και εκφράζουν συνεχώς τη δυσαρέσκεια τους για την ανεπάρκεια επέμβασης και ορθής λειτουργίας των υφιστάμενων ομάδων και δυνάμεων. Για αυτό το λόγο απαιτούμε την ενεργοποίηση από όλους τους αρμόδιους φορείς και είναι καιρός πλέον από τα λόγια να περάσουμε στην πράξη ώστε ο πολίτης, είτε είναι δημότης είτε επισκέπτης να αισθάνεται αλλά και να είναι ασφαλής.

Κανένας στο δήμο Φαιστού δεν αμφισβητεί τις καλές προθέσεις σας. Τα γεγονότα και τα δεδομένα ωστόσο, δυστυχώς τις ξεπερνούν αμαυρώνοντας την εικόνα του δήμου, ο οποίος έχει πρωταρχικό μέλημα την ανάπτυξη και την ευημερία των πολιτών, αλλά και θέτοντας πολλαπλά ερωτηματικά για το αν τελικά οι προθέσεις επαρκούν.

Για το λόγο αυτό ζητώ ακόμα μία φορά την επιβεβλημένη πρόσθετη ενεργοποίηση σας καθώς και ενέργειές σας που πρέπει να είναι άμεσες και μόνιμες για την περιοχή μας, προκειμένου ν’ αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις . Ως Δήμος Φαιστού θεωρούμε πρώτη προτεραιότητα την πρόληψη και καταστολή τέτοιων περιστατικών τα οποία καλλιεργούν τη βία και αντιβαίνουν στις αξίες της δημιουργίας της ανάπτυξης και του πολιτισμού και βρισκόμαστε απέναντι σε όποιους αντιτείνονται σε τέτοιες καταδικαστέες πράξεις παραβατικής συμπεριφοράς .

Ο Δήμος Φαιστού θέτει ως στόχο την προβολή της περιοχής με προτεραιότητα τη δημόσια ασφάλεια για το λόγο αυτό από την πλευρά μας τονίζουμε τη διάθεση συνεργασίας, ωστόσο ζητούμε απ’ όλους τους συναρμόδιους το αυτονόητο: αίσθημα ασφάλειας προς όλους τους κατοίκους της περιοχής"