Πολύτιμη νίκη σε ένα κρίσιμο παιχνίδι για την παραμονή σημείωσε το Ρέθυμνο στην Σοχώρα για την 20η αγωνιστική του Περιφερειακού επικρατώντας με 1-0 του Πανακρωτηριακού χάρις σε γκολ του Αστρινάκη.

Οι γηπεδούχοι πήραν έτσι «ανάσα» στην υπόθεση της σωτηρίας σε αντίθεση με την ομάδα του Ακρωτηρίου που πολύ δύσκολα θα αντιστρέψει την εις βάρος της κατάσταση και θα αποφύγει τον υποβιβασμό. Το Ρέθυμνο μπήκε αποφασιστικά στην αναμέτρηση και κατάφερε μόλις στο 3’ να προηγηθεί από  την εξαιρετική προσπάθεια του Ματαραγκάσι και το πλασέ του Αστρινάκη. Στο 10’ ο δημιουργός του γκολ έχασε ευκαιρία ενώ στο επόμενο λεπτό ήταν σειρά του Πανακρωτηριακού να απειλήσει με τον Κριάρη. Νέα φάση με τον Ματαραγκάσι για το Ρέθυμνο που δεν μπόρεσε να σκοράρει όμως στο 12’ ενώ στο 15’ ο Κιοσσές πρόλαβε τον Λιονάκη. Στη συνέχεια είχαμε τον τραυματισμό των Ματαραγκάσι και Περράκη  που δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν, ενώ σε ακόμα ένα παιχνίδι στάθηκε άτυχος ο τερματοφύλακας του Πανακρωτηριακού Τσικοβάνι που τραυματίστηκε και πάλι και αντικαταστάθηκε στο 35’. Το ημίχρονο έκλεισε με την ευκαιρία του Τσικαλά στο 28’. Το 1-0 διατηρήθηκε μέχρι τέλους αφού δεν είχαν αποτέλεσμα οι προσπάθειες των Αδαμόπουλου (76’), Κασσέλα (79’), Τσακάλη και Κλαψινού (81’). Οι ηττημένοι ζήτησαν πέναλτι στο 47’ για μαρκάρισμα του Τσακάλη πάνω στον Κριαρά.  

 

Ρέθυμνο: Κιοσσές, Μαραθιανός, Τσικαλάς, Κλαψινός, Τσακάλης, Χνάρης, Κουρνιανός (65’ Κασσέλας), Μικρόπουλος, Ματαραγκάσι (25’ λ.τ. Μιχελιδάκης), Μουρτζανός, Αστρινάκης (74’ Δασκαλάκης).

Πανακρωτηριακός: Τσικοβάνι (35’ λ.τ. Ορφανουδάκης), Ράπτης, Αδαμόπουλος, Περάκης (31’ λ.τ. Καμίδης), Καβακόπουλος, Σεληνιωτάκης, Δαμανάκης (65’ Νικολαΐδης), Κριάρης, Λιονάκης, Παπαδομανωλάκης, Μιχαλακόπουλος.