Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται για σήμερα Πέμπτη, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η προειδοποίηση της Γενικής Γραμματείας αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες: Κέρκυρας, Λευκάδας, Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, Ζακύνθου(Περιφέρεια Ιονίων Νήσων), Αχαΐας, Ηλείας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος), Μεσσηνίας και Λακωνίας (Περιφέρεια Πελοποννήσου) και Χανίων (Περιφέρεια Κρήτης).

Οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των εν λόγω περιοχών, έχουν ενημερωθεί ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.α.

Στο μεταξύ απο την χθεσινή πυρκαγιά στην περιοχή της Σκάφης του Σελίνου Χανίων, αποτεφρώθηκαν ελαιόδενδρα και χορτολιβαδική βλάστηση σε έκταση περίπου 100 στρεμμάτων, ενώ καίρια αποδείχθηκε η άμεση παρέμβαση του πυροσβεστικού κλιμακίου που εδρεύει στον Καμπανό καθώς και η άμεση κινητοποίηση ισχυρών πυροσβεστικών δυνάμεων.