Τετραπλάσιοι πολίτες πιάστηκαν φέτος, σε σχέση με πέρυσι, στην παγίδα της εφορίας. Μετά και την έκτη παρτίδα εκκαθαριστικών που ταχυδρομήθηκε χθες, 2.087.947 φορολογούμενοι συνολικά έχουν παραλάβει χρεωστικά σημειώματα και καλούνται να πληρώσουν συμπληρωματικό φόρο εισοδήματος ύψους 3,4 δισ. ευρώ –δηλαδή η «λυπητερή» μαζί με έκτακτη εισφορά και τέλος επιτηδεύματος φτάνει κατά μέσο όρο στα 1635 ευρώ!

Σε σχέση πέρυσι, όπου στις πρώτες 6 παρτίδες εκκαθαριστικών ήταν μόλις 530.265 τα χρεωστικά σημειώματα με τα οποία το δημόσιο απαιτούσε να του καταβάλουν συνολικά πρόσθετο φόρου 1,4 δισ. ευρώ, τα βάρη έχουν τριπλασιαστεί.

Ωστόσο ερωτηματικά προκαλεί η πολύ μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται στην υποβολή νέων δηλώσεων. Ενώ η προθεσμία θα είχε κανονικά  λήξει προ πολλού (η τελευταία παράταση δόθηκε προ δεκαημέρου και λήγει την άλλη Τρίτη) λείπουν ακόμα περισσότερες από 1 εκατ. δηλώσεις. Γεννάται έτσι ανησυχία αν θα αντέξει τον όγκο των δηλώσεων της τελευταίας στιγμής το Taxisnet ενώ λογιστές από όλη την χώρα έχουν ήδη αρχίσει να ζητούν να δοθεί και…. νέα παράταση!

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook