Φωτιά έχουν πάρει τις τελευταίες 3 ημέρες τα καύσιμα στην Μεσσαρά, με την τιμή της αμόλυβδης να αγγίζει ακόμα και τα 1,87 ευρώ το λίτρο. Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων της περιοχής σπάνια γεμίζουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους, ενώ έχουν περιορίσει σε μέγιστο βαθμό και τις μετακινήσεις τους. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που προτιμούν να μετακινούνται με τις δίκυκλες μοτοσυκλέτες τους, βάζοντας μόλις 1 ευρώ βενζίνη.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τις υψηλές αυτές τις τιμές και την νέα ανοδική πορεία της αμόλυβδης, ψάχνοντας παράλληλα για το πιο φθηνό πρατήριο υγρών καυσίμων, προκειμένου να γλυτώσουν ακόμα και λίγα λεπτά στο λίτρο. Η αύξηση που έχει πάρει τις τελευταίες 3 ημέρες η αμόλυβδη βενζίνη αγγίζει τα 15 λεπτά το λίτρο.

Παράπονα, όμως και διαμαρτυρίες εκφράζουν και οι Έλληνες επισκέπτες της Κρήτης για τις υπερβολικά και δυσανάλογα υψηλές, όπως τις χαρακτηρίζουν, τιμές των υγρών καυσίμων, συγκρίνοντάς τις με τις αντίστοιχες τιμές στην πόλη τους, λέγοντας ότι ήρθαν διακοπές στην μεγαλόνησο και είναι αναγκασμένοι είτε να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να την γνωρίσουν, είτε να περιορίσουν τις περιοχές που επρόκειτο να επισκεφτούν.

Οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων υγρών καυσίμων, που καθημερινά βλέπουν την πελατεία τους να μειώνεται και τα ταμεία τους να αδειάζουν δικαιολογούν την αύξηση της βενζίνης, λέγοντας ότι η αύξηση κατά 15 λεπτά το λίτρο, που έχει παρατηρηθεί, είναι η αύξηση που επιβλήθηκε από τα διυλιστήρια και δεν μπορούν να χαμηλώσουν τις τιμές τους.

Ρένα Βουρεξάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook