Πήραμε αυτή την απόφαση για να αποτρέψουμε την επικοινωνιακή δυσφήμιση της χώρας», δήλωσε από τη συχνότητα του Real Fm στον Σεραφείμ Κοτρώτσο, ο Σπύρος Καπράλος.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η Βούλα Παπαχρήστου δεν κλήθηκε σε αρχικά σε απολογία ενώ ξεκαθάρισε πως η Ελληνίδα αθλήτρια δεν έχει δικαίωμα έφεσης.Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σπύρου Καπράλου:

Για αυτούς που θεωρούν άδικη την απόφαση του αποκλεισμού της:«Η απόφαση για εμένα προσωπικά με στεναχωρεί γιατί έχω υπάρξει αθλητής, γνωρίζω τους κόπους κάθε αθλητή για να φτάσει σε αυτό το σημείο.

Ο αρχηγός της αποστολή μου είπε ότι αυτή πρέπει να είναι η απόφασή μας.Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μια συνάθροιση όλης της ανθρωπότητας. Ένα από τα ολυμπιακά ιδεώδη είναι να μην υπάρχουν διακρίσεις».

Για το γεγονός ότι η Παπαχρήστου δεν κλήθηκε σε απολογία:

«Πράγματι, όμως ο αρχηγός της αποστολής είναι εξουσιοδοτημένος να παίρνει όλες αυτές τις αποφάσεις και αυτές πρέπει να λαμβάνονται άμεσα. Όταν άρχισαν τα μεγάλα ξένα πρακτορεία να θέλουν να μάθουν περισσότερα γι’ αυτή την ιστορία, όταν απευθυνθήκανε σε μένα κατάλαβα πόσο σημαντικό ήταν αυτό το θέμα. Και ξέρετε πως μας αντιμετωπίζουν τα ξένα Μέσα».

Για τα κρούσματα ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες:

«Ακολουθούμε όλες της επιταγές της ΔΟΕ στο θέμα του ντόπινγκ. Διενεργούμε όλες εκείνες τις διαδικασίες με τους ελέγχους σε όλους τους αθλητές, όμως αν κάποιος κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών τότε αμέσως θα γυρίσει σπίτι του. Προτιμούμε λιγότερα μετάλλια αλλά “καθαρά” μετάλλια».

Για το αν η Παπαχρήστου μπορεί να κάνει έφεση;

«Όχι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα. Είναι απόφαση του αρχηγού της ελληνικής αποστολής, Ισίδωρου Κούβελου, και δεν αλλάζει».

Αν ήσασταν στη θέση του αρχηγού της ελληνικής αποστολής θα παίρνατε την ίδια απόφαση;

«Θα έπαιρνα κι εγώ την ίδια απόφαση με πόνο καρδιάς. Πήραμε αυτή την απόφαση για να αποτρέψουμε την επικοινωνιακή δυσφήμιση της χώρας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook