Ο Τζέιμς Χολμς, ο άνδρας που έσπειρε τον τρόμο σε κινηματογράφο του Κολοράντο την προηγούμενη Παρασκευή, είχε στείλει σε ψυχίατρο του πανεπιστημίου που φοιτούσε ένα σημειωματάριο γεμάτο κείμενα και σκίτσα που περιέγραφαν μια σφαγή, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο επιβεβαίωσε ότι είχε λάβει ένα ύποπτο πακέτο, το οποίο παρέδωσε στην αστυνομία.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Fox News, το σημειωματάριο περιείχε «λεπτομέρειες για το πώς θα σκότωνε ανθρώπους, σκίτσα για το τι ακριβώς θα έκανε και ζωγραφιές από μια σφαγή».

Το πακέτο αυτό το έστειλε ο Χολμς, ο οποίος ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει τις σπουδές του.

Το Πανεπιστήμιο διαψεύδει τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ότι το πακέτο εστάλη πριν από το μακελειό και ότι έμεινε κλειστό για μέρες.

Υπάλληλοι του τμήματος στο οποίο φοιτούσε ο Χολμς υποστήριξαν ότι έλαβαν ένα ύποπτο πακέτο τη Δευτέρα, το οποίο ερεύνησαν αμέσως και το παρέδωσαν στην αστυνομία λίγες ώρες αργότερα.

Το FBI δεν προχώρησε σε σχόλια, μία μέρα μετά από απόφαση δικαστή να περιοριστούν οι δηλώσεις αξιωματούχων για την υπόθεση.

Το Ντένβερ θρηνεί τα θύματα της επίθεσης, καθώς οι πρώτες κηδείες λαμβάνουν χώρα.

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη κηδεία θύματος της επίθεσης. Πρόκειται για εκείνη του Γκόρντον Κόουντεν, 51 ετών, του μεγαλύτερου σε ηλικία θύματος του μακελειού.

Τα παιδιά του, που βρίσκονται στην εφηβεία, ήταν μαζί του στο σινεμά, αλλά δεν τραυματίστηκαν.

Ο θρήνος εναλλάσσεται με την αισιοδοξία. Την Τρίτη, η Κέιτι Μέντλεϊ γέννησε ένα αγοράκι στο νοσοκομείο του Πανεπιστημίου του Κολοράντο. Την ίδια ώρα, ο σύζυγός της, Καλέμπ, βρίσκεται λίγα δωμάτια παραπέρα σε κώμα, καθώς φέρει τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook