Tα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ο.Τ.Α αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά τα οικονομικά και θεσμικά τους θέματα συζήτησαν σήμερα οι Δήμαρχοι του Νομού Ηρακλείου με τον Αντιπρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε και Δήμαρχο Ηρακλείου μετά από πρόσκληση του κ. Γιάννη Κουράκη.

Οι Δήμαρχοι ενημερώθηκαν από τον Αντιπρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε για τις νέες περικοπές που σχεδιάζονται στους Δήμους και οι οποίες αναμένεται να επιδεινώσουν την ήδη επιβαρυμένη οικονομική τους κατάσταση αλλά και για τις συναντήσεις του Δ.Σ της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας με τα πολιτικά κόμματα ,τον Πρωθυπουργό και τους υπουργούς.

Ήδη χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ενώ την ερχόμενη Δευτέρα στις 11 το πρωί όπως είπε ο Δήμαρχος Ηρακλείου η Κ.Ε.Δ.Ε θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς κ. Φώτη Κουβέλη .

Οι Δήμαρχοι του Νομού στη μαραθώνια συνάντησή τους που κράτησε πάνω από δύο ώρες και διεξήχθη σε καλό κλίμα συμφώνησαν να βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ θα πραγματοποιηθούν και νέες συναντήσεις με βάση τις εξελίξεις .

    Επίσης εκτός από τα κεντρικά οικονομικά ζητήματα οι Δήμαρχοι συζήτησαν και τοπικά θέματα όπως η μεταφορά των μαθητών και θέματα του ΕΣΔΑΚ ενώ ομόφωνα και με γνώμονα πάντα τους πολίτες δήλωσαν ότι θα κάνουν ότι μπορούν ώστε να η Τοπική Αυτοδιοίκηση να διατηρήσει και να ενδυναμώσει το ρόλο της ως δύναμη Κοινωνικής Αλληλεγγύης και συνοχής αλλά και ως δύναμης για την παραγωγική και αναπτυξιακή πορεία της χώρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook