Την προηγούμενη Τετάρτη, ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον υποσχέθηκε ότι οι γκέι γάμοι θα επιτραπούν νομικά, στη Βρετανία, μέχρι το 2015 το αργότερο.

Την υπόσχεση έδωσε από την Ντάουνινγκ Στριτ, μιλώντας σε εκπροσώπους της Λεσβιακής, της Γκέι και της Τρανσέξουαλ κοινότητας τους οποίους και υποδέχτηκε στην κατοικία του.

Ο Κάμερον δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ, ο οποίος άνοιξε τον δρόμο, επιτρέποντας και προωθώντας κάτι ανάλογο με το ελληνικό Σύμφωνο Ελεύθερης Συμβίωσης.

Όμως, καταφέρθηκε εναντίον της εκκλησίας της χώρας του και της Συντηρητικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι «αποκλείουν ανθρώπους» από το κοινωνικό σύνολο λόγω της διαφορετικότητάς τους και μόνο, κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνεί.

Μιλώντας για την παράταξή του, δήλωσε βέβαιος πως θα ψηφίσει νόμο στη Βουλή υπέρ τέτοιων γάμων.

Αναφερόμενος στον θεσμό του γάμου είπε: «Είμαι ένθερμος υποστηρικτής του και πιστεύω πως αν είναι καλός για ετερόφυλα άτομα όπως εγώ, τότε είναι καλός και για τον καθένα, για αυτό και πρέπει να επιτρέψουμε αυτούς τους γάμους και θα το κάνουμε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook