Τη σύγκληση, μέσα στον Αύγουστο, έκτακτου Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών και έκτακτης Συνόδου Κορυφής «βλέπει» η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών Μαρία Φέκτερ.

Όπως επισημαίνει, σε δηλώσεις της στην αυστριακή εφημερίδα Osterreich, εξαιτίας της δύσκολης κατάστασης στην Ελλάδα, «αλλά και στην Κύπρο», αυξάνεται η πιθανότητα για την πραγματοποίηση έκτακτου Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών και έκτακτης Συνόδου Κορυφής.

Μόλις δύο 24ωρα νωρίτερα, η υπουργός είχε αποσαφηνίσει κατηγορηματικά πως μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν συζητείται αυτή τη στιγμή.

Σχολιάζοντας, εξάλλου, τους αμφιλεγόμενους ισχυρισμούς του Γερμανού αντικαγκελάριου, Φίλιπ Ρέσλερ, πως μια έξοδος της Ελλάδας έπαψε πλέον να τρομάζει, η Φέκτερ είχε τονίσει ότι αναμένεται η έκθεση της τρόικας τον Σεπτέμβριο που θα διαπιστώνει κατά πόσο η Ελλάδα έχει υλοποιήσει το πρόγραμμα.

Μόνον τότε θα μπορέσουν να υπάρξουν διαβουλεύσεις, για το τι θα γίνει με την καταβολή της βοήθειας, είπε η κ. Φέκτερ και, σύμφωνα με την ίδια, μέχρι τώρα έχουν γίνει αρκετές παραλήψεις από τους Έλληνες, υπήρξαν δύο εκλογικές αναμετρήσεις και δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι μεταρρυθμίσεις και, ειδικά στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων, υπάρχει στασιμότητα.

Κατά την άποψή της, αν το χρέος της Ελλάδας δεν είναι βιώσιμο, δεν θα είναι δυνατή η καταβολή της βοήθειας και η ίδια θεωρεί πως η Ελλάδα θα μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της το 2020, υπό την προϋπόθεση ότι θα υλοποιήσει το πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook