Υποσχέσεις, παραινέσεις, αλλά καμία δέσμευση για χρηματική ενίσχυση της ολοκλήρωσης μιας σειράς από αθλητικές εγκαταστάσεις των Χανίων, δεν πήραν οι τοπικοί Φορείς στη χθεσινή τους συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Ιωαννίδη, χθες στην Αθήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έλειψε και η ένταση καθώς ο κ. Ιωαννίδης δεν φαινόταν πρόθυμος να ανταποκριθεί στα αιτήματα των τοπικών Φορέων. Στη σύσκεψη πήραν μέρος οι βουλευτές κ. Μαρκογιαννάκης, Βιρβιδάκης, Σταθάκης, ο δήμαρχος Χανίων, κ. Σκουλάκης, ο πρόεδρος του Τ.Ε.Ε. - Δυτ. Κρήτης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Μιλώντας στα 'Χ.Ν.' ο κ. Σκουλάκης αναφέρθηκε στα αιτήματα που έβαλε στον κ. Ιωαννίδη και στις απαντήσεις που πήρε.

ΓΗΠΕΔΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ: «Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν έχει να δώσει ούτε ένα ευρώ στον Δήμο. Επομένως εμείς το μόνο που θέλουμε είναι μια ενίσχυση από τον ΟΠΑΠ. Εχω μιλήσει με τον πρόεδρο του Οργανισμού τον κ. Σπανουδάκη και πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε πολύ θετικές εξελίξεις. Είμαι αισιόδοξος για τη χρηματοδότηση από τον ΟΠΑΠ», σημείωσε.

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ: «Για το κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι ξεκαθάρισα ότι ο Δήμος έχει υποβάλει αίτημα για παραχώρηση της χρήσης, όμως, μετά τις κλοπές του χειμώνα και τις ζημιές λόγω της κακοκαιρίας του ανέφερα ότι 'πάγωσα' το θέμα. Αν το Υπουργείο δεν αποκαταστήσει τις βλάβες, δεν πρόκειται να παραλάβω ένα τέτοιο έργο. Εμείς έχουμε συμφωνήσει να φτιάξουμε την είσοδο και την περίφραξη του κολυμβητηρίου. Είπε θα το δει το θέμα και θα μου απαντήσει. Για το Κολυμβητήριο των Χανίων δεν μπορούσε να απαντήσει αν θα συγχωνευθεί ή θα καταργηθεί ο Φορέας. Τον ρώτησα αν ο Δήμος κάνει μία παρέμβαση ενεργειακής αναβάθμισης και μειώσει το λειτουργικό κόστος κατά 50%, το Υπουργείο είναι διατεθειμένο να μας δώσει ένα μέρος από αυτά που δίνει σήμερα ως λειτουργικές δαπάνες; Είπε ότι θεωρεί σημαντική την πρόταση και θα τη μελετήσει».

ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ: «Για το ποδηλατοδρόμιο στο Ακρωτήρι δεν ζητήσαμε τίποτα γιατί έχουμε δύο εργολαβίες σε εξέλιξη που δεν μπορούν όμως 'να τρέξουν' γιατί η Γ.Γ.Α. δεν έχει ξεκαθαρίσει μια σειρά από τεχνικά ζητήματα. Δεσμεύτηκε ο κ. Ιωαννίδης ότι θα δώσει εντολή στους μηχανικούς του να κατέβουν στα Χανιά για να λυθούν αυτά τα τεχνικά ζητήματα. Γιατί εμείς δεν μπορούμε να προχωρήσουμε τις εργασίες, αν δεν είμαστε βέβαιοι ότι το ποδηλατοδρόμιο θα πιστοποιηθεί, θα είναι σύμφωνα με όλα τα ολυμπιακά κριτήρια», ανέφερε ο δήμαρχος.

(Χανιώτικα Νέα)