«Ο Δήμος Χανίων, με τη λειτουργία της παιδικής κατασκήνωσης Καλαθά, στηρίζει εμπράκτως την ελληνική οικογένεια και τους εργαζόμενους γονείς, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά τους να περάσουν ευχάριστες και δημιουργικές ώρες σε ένα ασφαλές περιβάλλον».

Αυτό επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, στο πλαίσιο του αγιασμού που έλαβε χώρα σήμερα Πέμπτη 26/7/2012, το πρωί, στην Παιδική Εξοχή Καλαθά, με την ευκαιρία της φετινής κατασκηνωτικής περιόδου, η οποία έχει ξεκινήσει με μεγάλη συμμετοχή παιδιών.

«Ο Δήμος Χανίων, είναι μεταξύ των 12 Δήμων σε όλη τη χώρα, που επελέγη από το Υπουργείο Υγείας, για να υλοποιήσει κατασκηνωτικό πρόγραμμα», τόνισε ακόμη ο κ. Σκουλάκης.
«Βασική επιδίωξη μας είναι η συνεχής λειτουργική αναβάθμιση της κατασκήνωσης, με στόχο οι μικροί μας φίλοι να αποκομίσουν αξέχαστες εμπειρίες ενώ οι γονείς να μπορούν να εμπιστευτούν τα παιδιά τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον όπου θα εφαρμοστούν εκπαιδευτικά προγράμματα με την επιλογή έμπειρων εργαζομένων και στελεχών», πρόσθεσε ο Δήμαρχος Χανίων.

«Στόχος μας είναι η ασφαλής και ευχάριστη παραμονή των παιδιών στην παιδική εξοχή», επεσήμανε η Αντιδήμαρχος Χρυσούλα Χατζηδάκη και ευχαρίστησε το προσωπικό και τους συνεργάτες για την προσπάθεια που καταβάλουν για την εύρυθμη λειτουργία της κατασκήνωσης, ενώ με τη σειρά της ευχήθηκε στα παιδιά καλό καλοκαίρι και να περάσουν καλά
Η Πρόεδρος του Σωματείου ΑΜΕΑ Χανίων Αμαλία Μπασιά επεσήμανε τη συμβολή του κου Σκουλάκη «αφού επί υπουργίας του ξεκίνησε η παιδική εξοχή του Καλαθά» και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χανίων και την Αντιδήμαρχο κα Χατζηδάκη «οι οποίοι καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να λειτουργήσουν όλα πάρα πολύ καλά».

Σημειώνεται ότι ο Δήμος Χανίων αναλαμβάνει για πρώτη φορά φέτος στο σύνολό της την κατασκήνωση του Καλαθά, η οποία λειτουργούσε από το 2003 με ευθύνη της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και από την 1η Ιουλίου 2011 η αρμοδιότητα και η ευθύνη της λειτουργίας της μεταβιβάστηκε στον Δήμο Χανίων.

Ενώ, από τις 2 Αυγούστου 2012, θα λειτουργήσει η κατασκηνωτική περίοδος και για Άτομα με Αναπηρίες.