Η ύφεση στην Πορτογαλία υπάρχει κίνδυνος να είναι μεγαλύτερη από αυτό που προβλέπει η κυβέρνησή της, ανακοίνωσε ο ΟΟΣΑ, καλώντας τη Λισαβόνα να εντείνει τις προσπάθειές της για να εκπληρώσει τους στόχους της για τη μείωση των δημοσίων δαπανών.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η πορτογαλική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 3,2% ως το τέλος του 2012, ενώ οι Πορτογάλοι προβλέπουν υποχώρηση του ΑΕΠ κατά 3%.

Ο ΟΟΣΑ, σε έκθεση του που είναι αφιερωμένη στην κατάσταση στην Πορτογαλία, σημειώνει ότι η οικονομία της αναμένεται να συρρικνωθεί περαιτέρω κατά 0,9% το 2013, ενώ οι επίσημες προβλέψεις κάνουν λόγο για μια ελαφριά ανάκαμψη 0,6%.

«Οι κίνδυνοι που υπάρχουν για τις προοπτικές ανάπτυξης της Πορτογαλίας στρέφονται κατά κύριο λόγο προς τη βάση» υπογραμμίζει ο ΟΟΣΑ και επισημαίνει: «Υπάρχει σημαντικός κίνδυνος οι δημοσιονομικοί στόχοι να μην επιτευχθούν λόγω μιας ανάπτυξης που θα είναι χαμηλότερη από αυτό που προβλέπεται».

Ο ΟΟΣΑ υπογραμμίζει εξάλλου ότι η Πορτογαλία καταβάλλει προσπάθειες για οικονομική ανάκαμψη μέσα σε ένα δυσμενές κλίμα λόγω των αυξανόμενων προβλημάτων που οφείλονται στην ένταση της κρίσης στην Ευρωζώνη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ έχουν επίσης επισημάνει ότι η Πορτογαλία αντιμετωπίζει σοβαρές προκλήσεις για να σεβαστεί τους στόχους μείωσης των δημοσίων δαπανών της, αλλά έχουν κρίνει ότι αυτοί εξακολουθούν να είναι εφικτοί.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook