Τον συντονισμό των Αυτοδιοικητικών Αρχών ενόψει των προσπαθειών για την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού και τη δημιουργία σταθερών βάσεων ανάπτυξης τα επόμενα χρόνια, ζητεί η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με επιστολή που έστειλε προς τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας και τους επτά γενικούς γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Η κ. Κεφαλογιάννη τονίζει στην επιστολή ότι οι βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία κάθε προσπάθειας είναι η συνεννόηση και η συνεργασία και επισημαίνει ότι στο κομμάτι της επικοινωνίας είναι επιβεβλημένη η χάραξη μίας ευρύτερης συνεκτικής στρατηγικής, η οποία θα προβάλει ισόρροπα και με σεβασμό τις ιδιαιτερότητες κάθε Περιφέρειας, αλλά και την Ελλάδα στο σύνολό της.

Η υπουργός Τουρισμού αναφέρει ότι καμιά ευκαιρία ανάπτυξης δεν θα πρέπει να υποτιμηθεί και να πάει χαμένη.

«Και αυτό ειδικά στον Τουρισμό, έναν κλάδο με δυναμικό ρόλο στην παραγωγή θέσεων εργασίας και εισοδήματος, στον οποίο συνολικά η οικονομία μας στηρίζει τις ελπίδες της για ανάκαμψη» αναφέρει στην επιστολή.

Συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν.Δένδια, είχε η υπουργός Τουρισμού.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν θέματα που αφορούν τον τουρισμό σε σχέση με το κέντρο της Αθήνας.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη προστασίας του τουριστικού προϊόντος, από εξωγενείς παράγοντες που επηρεάζουν την εικόνα του.

Η κ. Κεφαλογιάννη μετά την συνάντηση δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Έχω πολλές φορές επισημάνει ότι η βελτίωση των συνθηκών δημόσιας ασφάλειας είναι προϋπόθεση και για την ανάπτυξη του τουρισμού, κυρίως στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας αλλά και ευρύτερα σε ολόκληρη την Αθήνα».

Αυτή, μπορεί να εξασφαλιστεί, είπε η κ. Κεφαλογιάννη, με την αυστηροποίηση της μεταναστευτικής πολιτικής που θα αποτρέπει την είσοδο παράνομων μεταναστών στη χώρα, όπως επίσης «και με την αύξηση της αστυνόμευσης και των ελέγχων εκεί όπου υπάρχει έντονο πρόβλημα».

«Η Αθήνα είναι μια πόλη σε κρίση. Θα παλέψουμε να την κάνουμε ξανά μια πρωτεύουσα αντάξια της ιστορίας της και του πολιτισμού της» κατέληξε η υπουργός.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook