Σε παρωδία εξελίχθηκε η ιστορική ανακοίνωση του κου Κώστα Κλάδου, για το μέλλον του ΟΦΗ. Η συνέντευξη τύπου του προέδρου της κρητικής ΠΑΕ περιελάμβανε τα πάντα: πώληση της ιστορικής έδρας στα Καμίνια, συγκέντρωση ενός τεράστιου χρηματικού ποσού από τους φίλους της ομάδας, την δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης και…την παραίτηση(!!!)του από την προεδρία της ΠΑΕ.

Οι ανακοινώσεις του Κώστα Κλάδου σκόρπισαν απογοήτευση και οργή στο φίλαθλο κοινό των κρητικών που με τοποθετήσεις τους σε Μ.Μ.Ε και δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν άμεσα τα συναισθήματα τους.

Αναλυτικότερα στην τοποθέτηση του ο κ. Κ. Κλάδος ανέφερε:

«Από την σύντομη παρουσία μου στα αθλητικά δρώμενα 2 προτάσεις θα καταθέσω σήμερα. Η πρώτη πρόταση αναφέρεται στη δημιουργία φορέα και ορισμού ανώτερου οργάνου των διοικήσεων των ΠΑΕ που θα λειτουργήσει ως ασπίδα (για τις ΠΑΕ). Η δεύτερη πρόταση αφορά την εξυγίανση της ΠΑΕ-ΟΦΗ. Όπως ανέφερα από τη πρώτη στιγμή της παρουσίας μου ήλθα να βάλω ένα σποράκι ελπίδας για τον ΟΦΗ. Αυτό κάνω σήμερα παρουσιάζοντας σχέδιο διάσωσης και οριστικής επίλυσης του προβλήματος που αντιμετωπίζει η ομάδα μας, περιοριζόμενος στο κομμάτι της διαχείρισης και της οικονομικής στήριξης. Δεν είπα μεγαλοστομίες. Δεν ανέφερα κάτι που δεν το πιστεύω. Δεν διαδίδω θεωρήματα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Δεν εμφανίσθηκα ως σωσίας ή χρηματοδότης. Δεν έχει νόημα η αυτοπροβολή κανενός. Να με κρίνεται για τα όσα έχω δηλώσει έως σήμερα.
Πρέπει να περιορισθούμε στις αλήθειες. Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η ΠΑΕ-ΟΦΗ δεν έχει να παρουσιάσει και τα καλύτερα δείγματα στην οικονομική κατάσταση και στον όποιο χρηματοδότη. Ας μην χρεώσουμε τις προηγούμενες διοικήσεις γι αυτή την εικόνα που συναντάμε κι ας περιορισθούμε στην επίλυση του προβλήματος, λαμβάνοντας υπόψη τον πολιτιστικό χαρακτήρα και τις αθλητικές δραστηριότητες στο κόσμο που αγάπησε και συνεχίζει να λατρεύει τον Ομιλο.
Η τωρινή κατάσταση μπορεί ν αντιμετωπισθεί:
Με την ιδιότητα του προέδρου του Δ.Σ. της ΠΑΕ-ΟΦΗ αλλά και τις εμπειρίες ως προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της επενδυτικής εταιρείας ΚΛΑΔΟΣ GROUP A.E. καταθέτω τις παρακάτω προτάσεις:

Α Σχέδιο Διάσωσης
Πίστευα και πιστεύω ότι αδιέξοδα δεν υπάρχουν.
Και για να μην μένουμε στη θεωρία σας καταθέτω ολοκληρωμένο σχέδιο διάσωσης μετά από την ενημέρωση που έλαβα σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση της ομάδας μας η οποία δεν έχει να παρουσιάσει και τα καλύτερα δείγματα διαχείριση.
Αξιολογώντας τις δυνατότητες που υπάρχουν κατέληξα ότι μοναδικός τρόπος εφικτός και πιο ανώδυνος, είναι ο καταμερισμός συμμετοχής στην διαδοχική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου όπως προβλέπεται από το νόμο, μέχρι του ποσού των 7.500.000 ευρώ με ονομαστικό κατάλογο των επιχειρήσεων από τα Επιμελητήρια και δημόσια πρόσκληση αυτών ανάλογα του κύκλου εργασιών τους και των δυνατοτήτων τους, με προσδιορισμό του ποσού συμμετοχής τους.
Όπως τράπεζες, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, πολυκαταστήματα, πολυεθνικές, τοπικές μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κ.λ.π. προϋπολογισμού 5.000.000 ευρώ.
Καθώς επίσης και από φίλους του ΟΦΗ, μεμονωμένα πρόσωπα τουλάχιστο 100 ευρώ προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ.
Γι αυτό και στη παρούσα φάση είναι αναγκαία η πολυμετοχικότητα των φίλων του ΟΦΗ ως επενδυτές για τις βασικές ανάγκες και την συμμετοχή μας στη super league και προς αποφυγή επανάληψης κακοδιαχείρισης τόσο στο παρόν όσο και στο μέλλον μετατρέπουμε το σύλλογο μετόχων της ΠΑΕ-ΟΦΗ σε επενδυτική εταιρεία δηλαδή
σε φορέα διαχείρισης, κατάθεσης μετοχικού κεφαλαίου υπό την μορφή Α.Ε. ή άλλου νομικού προσώπου, περνώντας όλα τα χρήματα των επενδυτών μέσα απ αυτό το φορέα που θα μετονομασθεί σε αθλητικό μέτοχο Α.Ε.
Ο νέος φορέας θα στηρίζει κάθε αθλητικό σκοπό για ιστορικούς και πολιτιστικούς λόγους.
Ηδη έχω μιλήσει με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου μετόχων τους κ.κ. Ανδρέα Μανουσάκη και Λευτέρη Κουγιουμουτζή, για όλα τα παραπάνω, οι οποίοι τα αποδέχονται και μου έκαναν πρόταση να ηγηθώ του φορέα.
ΟΙ τωρινοί μέτοχοι του Συλλόγου Μετόχων, αλλά και παλαιότεροι μέτοχοι, θα αποτελέσουν μέλη του νέου φορέα και κάθε νέου μέλους.
Ο νέος φορέας θα διατελεί ανώτερο όργανο της σημερινής ΠΑΕ.-ΟΦΗ. Θα έχει την εποπτεία, τον καθορισμό λειτουργίας της ΠΑΕ-ΟΦΗ, τον ορισμό του διοικητικού της συμβουλίου και γενικότερα θα ελέγχει οποιαδήποτε δραστηριότητα της και θα συμμετέχει με εκπρόσωπο του στο Δ.Σ. της ΠΑΕ-ΟΦΗ.
ΣΤΗ προσπάθεια αυτή, ήδη έχω ζητήσει την συμμετοχή κοινοβουλευτικών, της περιφέρειας, δήμων, επιμελητηρίων κ.λ.π. και έλαβα θετική απάντηση.
ΕΧΟΝΤΑΣ τη δυνατότητα ο νέος φορέας να επενδύσει σε άλλες ΠΑΕ, ή οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα, εντός και εκτός Ελλάδος, με πρώτο του παιδί την ΠΑΕ-ΟΦΗ.
Η όποια συμμετοχή θα πρέπει να βασισθεί πάνω στα προαναφερόμενα, τουλάχιστο κατά 50% για την μέχρι σήμερα ζημιά και κατά 50% σαν επένδυση με δυνατότητα απόδοσης μετοχικού μερίσματος σε κάθε επενδυτή, από τους μετέχοντες, μέχρι την υλοποίηση του σχεδίου και την βιωσιμότητα της εταιρείας.
Είναι ηθική υποχρέωση η συμμετοχή όλων ενισχύοντας το πολυμετοχικό χαρακτήρα της ΠΑΕ-ΟΦΗ και την διάσωση της.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι από την ίδρυση της ανωνύμου εταιρείας ΠΑΕ-ΟΦΗ στο μετοχολόγιο δεν προκύπτει η συμμετοχή στο μετοχικό κεφάλαιο της, ευρεία συμμετοχή των φίλων του ΟΦΗ χωρίς να αγνοούμε την όποια προσφορά τους μέχρι σήμερα υπό την μορφή εισιτηρίων, κουπονιών, διαφημίσεων ή άλλων μεθόδων που είναι παροχή υπηρεσιών.
Η σχετική πρόσκληση αλλά και η ανταπόκριση τους θα δημοσιοποιηθεί μέσω των ΜΜΕ.
Σε ανταπόδωση αυτών υπολογίζοντας ότι μελέτες έχουν δείξει πως ο ΟΦΗ έχει 180.000 φιλάθλους και άνω, θα ενημερώσουμε τους πολυπληθείς φίλους και οπαδούς
για την όποια ανταπόκριση τους ή όχι και αυτοί θα κρίνουν.
ΔΕΝ είναι λίγα τα χρήματα των καταθετών στις τράπεζες και ο καθημερινός τζίρος σε όλα τα προαναφερόμενα καταστήματα, αν οι καταναλωτές κρίνουν να τα μετακινήσουν από την μια επιχείρηση προς την άλλη.
Φυσικό επακόλουθο άτομα με παραβατική συμπεριφορά να σεβασθούν την προσφορά όλων των προαναφερομένων από την συμμετοχή τους στη προσπάθεια μας και την αποφυγή ακραίων ενεργειών που είναι καταδικαστέες.

Β Σχέδιο Διάσωσης
Η τωρινή κατάσταση μπορεί ν αντιμετωπισθεί
Σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο του 1958 ο χώρος που καταλαμβάνει το
γήπεδο Γεντί Κουλέ ο δήμος Ηρακλείου θα πρέπει να αποζημιώσει ή να παραχωρήσει άλλη έκταση ίσης αξίας στον Ερασιτέχνης ΟΦΗ, που είναι ιδιοκτήτης του γηπέδου. Η αξία του γηπέδου σήμερα ανέρχεται στο ποσό των 12.000.000 ευρώ και αργά ή γρήγορα με βάση το σχέδιο του 1958 θα πρέπει να μετατραπεί σε χώρο πρασίνου και παιδικής χαράς.
Εχω ήδη μιλήσει με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ κ. Βασίλη Ξημέρη.
Τον ενημέρωσα για το σχεδιασμό μου. Ο κ. Ξημέρης μου είπε ότι ο
Ερασιτέχνης ΟΦΗ θέλει να συμμετέχει σ αυτήν την διαδικασία, αφού θα πάρει σχετική απόφαση η γενική συνέλευση του σωματείου.
Προτείνουμε να μας παραχωρηθεί χώρος 150 στρεμμάτων ιδιοκτησίας του δήμου Ηρακλείου και συγκεκριμένα δίπλα από το Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο, από έκταση 500 στρεμμάτων που ήταν η παλιά χωματερή Σκαφιδαρά για την κατασκευή νέου γηπέδου χωρητικότητας 15.000 θέσεων και πολυαθλητικό κέντρο που θα είναι στη διάθεση όλης της κοινωνίας που θα αφορά τον αθλητισμό και τον πολιτισμό.
Στο παραπάνω χώρο, έγιναν έργα ανάπλασης, τα οποία δυστυχώς έμειναν αναξιοποίητα.
Σύμφωνα με την σύμβαση που υπέγραψε τότε που έγινε το παραπάνω έργο ο
δήμαρχος κ. Κώστας Ασλάνης, ο χώρος της πρώην χωματερής θα είναι για
ελεύθερη χρήση μετά από παρέλευση 20ετίας από την ολοκλήρωση του έργου
ανάπλασης που έγινε. Σήμερα έχουν περάσει 15 χρόνια.
Το νέο γήπεδο και πολυαθλητικό κέντρο που θέλουμε να κατασκευασθεί θα βοηθήσει στη βιωσημότητα του Ερασιτέχνη ΟΦΗ αλλά και της ΠΑΕ-ΟΦΗ.

Εφόσον αποδεχθεί και εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου την παραπάνω πρόταση, ακόμη κι αν στη παρούσα φάση ο δήμος δεν έχει χρήματα να καταβάλει για την πληρωμή της αξίας που καταλαμβάνει το γήπεδο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» (Γεντί Κουλέ), υπάρχει ενδιαφέρον από χρηματοδότες μέχρι του ποσού των 7.500.000 ευρώ.
Προϋπόθεση για την συμμετοχή χρηματοδοτή, είναι η υπογραφή τριμερούς σύμβαση μεταξύ του ιδιοκτήτη του γηπέδου του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, της ΠΑΕ-ΟΦΗ και του δήμου Ηρακλείου ως εγγυητή, με τον όρο να παραμείνει η χρήση του γηπέδου «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» (Γεντί Κουλέ) μέχρι την ανέγερση του νέου γηπέδου.
Οσον αφορά το εναπομείνων ποσό των 5.000.000 ευρώ θα συμψηφιστεί για την παραχώρηση των 150 στρεμμάτων που είναι στη τοποθεσία Σκαφιδαρά, του δημοτικού διαμερίσματος Γαζίου, παλαιά χωματερή του δήμου Ηρακλείου.
Η έκταση των 500 στρεμμάτων της πρώην χωματερής Σκαφιδαρά είναι δωρεά των Ιδρυμάτων Καλοκαιρινού προς το δήμο Ηρακλείου με ελεύθερη χρήση της και δεν έχει καμία σχέση η δωρεά Πανανού που έχει περιοριστικούς όρους χρήσης.
ΠΗΡΑ την πρωτοβουλία να σχεδιάσω τι είναι εφικτό και τι είναι μοναδικό.
Εχω μάθει να συμμετέχω, να προσπαθώ με ουσιώδες αποτέλεσμα και όχι για να παραμείνω στη θέση που είμαι. Αυτή ήταν πάντα η τακτική μου, όπου βρέθηκα και όπου συμμετείχα.
Ποτέ δεν μου άρεσαν οι λύσεις του ποδαριού.
Δεν αρκέσθηκα ποτέ μόνο στο παρόν.
Κατάφερα να σχεδιάζω το μέλλον.
Σε ότι αφορά την ενασχόληση μου με τα κοινά του ΟΦΗ παραιτούμαι από πρόεδρος της ΠΑΕ-ΟΦΗ παραμένω μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ και υπεύθυνος επικοινωνίας, προκειμένου να συμμετέχω και να ηγηθώ του νέου ανώτερου οργάνου.
Η παραμονή μου θα εξαρτηθεί από την συμμετοχή στήριξης του κόσμου ως ψήφου εμπιστοσύνης στο πρόσωπο μου.
Κι αν δεν συμβούν όλ αυτά σε αντίθετη περίπτωση η όποια προσπάθεια θα συνεχισθεί και ευθύνη όλων μας θα αποτελέσει η όποια αρνητική εξέλιξη της ομάδας μας.

ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 744338 ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΑΕ-ΟΦΗ
οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν την κατάθεση τους.
Ο κάθε καταθέτης θα πρέπει να αναφέρει τα στοιχεία του, το ΑΦΜ και το τηλώφωνο του.»

πηγή δηλώσεων: gentikoule.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook