Ένας από τους σημαντικότερους \’Eλληνες επιστήμονες ο Νίκος Λυγερός, θα δώσει διάλεξη στο Ηράκλειο Κρήτης στην δημοτική αίθουσα Ανδρόγεω του Δήμου Ηρακλείου με θέμα «Γεωπολιτική – Στρατηγική και ΑΟΖ» την Παρασκευή 27/7/2012 και ώρα 20:00

Ο Νίκος Λυγερός είναι Έλληνας ερευνητής – μαθηματικός με ειδίκευση στους τομείς της \’Αλγεβρας, της Θεωρίας των αριθμών και της Συνδυαστικής, καθώς και ο Έλληνας με τον υψηλότερο δείκτη νοημοσύνης (189 στην κλίμακα Standford-Binet)

Διδάσκει καθαρά μαθηματικά (συνδυαστική, λογική και θεωρία αριθμών) και πληροφορική (ανώτερες γλώσσες και αλγοριθμική) στο Πανεπιστήμιο της Λυών στην Γαλλία.

Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής \’Αμυνας, στη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, στην Αστυνομική Ακαδημία, στη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και στη Σχολή Στρατολογικού.
Και με πολυετή συνεργασία με τον Θ. Καρυώτη, καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ ο οποίος κατέχει δικαιωματικά τον τίτλο του «πατέρα της ελληνικής ΑΟΖ» γιατί είναι ο πρώτος που εδώ και πολλά χρόνια ανέδειξε το μείζον αυτό εθνικό ζήτημα, προβάλλοντας την ανάγκη άμεσης οριοθέτησής της.

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις και διάλογος με το κοινό, είσοδος ελεύθερη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook