Έξι εργαζόμενοι στον όμιλο Eurocopter σκοτώθηκαν σήμερα από τη συντριβή ενός ελικοπτέρου Cougar, το οποίο πραγματοποιούσε πτήση ελέγχου στο Φαράγγι Βερντόν, στη νοτιοανατολική Γαλλία, πριν από την παράδοσή του σε πελάτη από την Αλβανία, διευκρίνισαν αργότερα σήμερα συγκλίνουσες πηγές σχετικά με το δυστύχημα αυτό.

Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στην έρευνα, τα έξι πτώματα των θυμάτων, είναι όλοι άνδρες, εντοπίστηκαν από τα σωστικά συνεργεία στον τόπο του δυστυχήματος.

Εκπρόσωπος του Eurocopter επιβεβαίωσε στο Γαλλικό πρακτορείο ότι επρόκειτο για εργαζομένους στον όμιλο, πιλότους ή μηχανικούς.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, οι οποίες επιβεβαίωσαν και αυτές ότι οι νεκροί ανέρχονται συνολικά σε έξι, περίπου δέκα πεζοπόροι βρισκόντουσαν κοντά στον τόπο του δυστυχήματος. Ένας από αυτούς τραυματίστηκε ελαφρά στον αστράγαλο.

Το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα στην κοινότητα του Λα Παλίντ-σιρ-Βερντόν. Μία από τις υποθέσεις που εξετάζονται σε αυτό το στάδιο όσον αφορά τα αίτια του δυστυχήματος είναι το ενδεχόμενο το ελικόπτερο να έπεσε πάνω σε ηλεκτρικό καλώδιο.

Οι ερευνητές της αρμόδιας υπηρεσίας BEAD έχουν μεταβεί στην περιοχή για να διευκρινίσουν τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος μαζί με μέλη του βιομηχανικού ομίλου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook