Αναζωπυρώνεται, όπως φαίνεται, η διαμάχη στο αμερικανικό Κογκρέσο για τον αποκαλούμενο «φόρο του θανάτου» – τίτλος που δόθηκε από τους Ρεπουμπλικάνους για τους ομοσπονδιακούς φόρους που επιβάλλονται σε όσα ακίνητα μεταβιβάζονται από ιδιώτες προς τους κληρονόμους τους.

Η συζήτηση επανέρχεται, καθώς ο φόρος ακίνητης περιουσίας που ήταν τμήμα των φορολογικών περικοπών που θεσπίστηκαν υπό την προεδρία του Τζορτζ Μπους το 2001 και το 2003, λήγει στο τέλος του 2012.

Επί του παρόντος οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές εκμεταλλεύονται τη διχασμό των Δημοκρατών σχετικά με το θέμα, καθώς, εάν το Κογκρέσο δεν αποφασίσει σύντομα, ο φόρος ακίνητης περιουσίας θα αυξηθεί από 35% σε 55%. Κάτι που ανησυχεί πολλούς Δημοκρατικούς βουλευτές, οι οποίοι προέρχονται από πολιτείες με έντονη γεωργική και κτηνοτροφική δραστηριότητα.

«Είναι ένα από τα δυσκολότερα ζητήματα για τους Δημοκρατικούς» δήλωσε ο Τζίμ Μάνλι πρώην κορυφαίος σύμβουλος του επικεφαλής της δημοκρατικής πλειοψηφίας, Χάρι Ράιντ.

Όπως αναμένεται, το κόμμα του Μίτ Ρόμνεϊ θα τηρήσει σκληρή στάση καθώς η ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων κατά πάσα πιθανότητα θα ψηφίσει την επόμενη εβδομάδα την επέκταση όλων των φορολογικών περικοπών της εποχής Μπους, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν εισοδήματα άνω των 250.000 δολαρίων.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook